1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 57 özel kreş ve gündüz bakım evlerinin işbirliği ile düzenlenen 6.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 57 özel kreş ve gündüz bakım evlerinin işbirliği ile düzenlenen 6. Çocuk Şenliği coşkuyla kutlandı.

Okul öncesi eğitimi alamayan çocukların ailelerine okul öncesi eğitimin farkındalığını sağlamak için düzenlenen şenliğe Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın katıldı. Şenlik, kreşlerin ve sponsor firmaların stantlarındaki birbirinden renkli etkinlerin yanı sıra Tiyatro Nisan’ın oyunlarıyla gün boyu sürdü.

Dünyada eğitimin 6 yaşında başlamadığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Mustafa Güney, şunları dile getirdi: "Çocuklar eğitimlerine ne kadar erken başlarsa, hayatta elde edeceği başarı da o kadar yüksek oluyor. Aileler çocuklarının gerek sosyalleşmesi gerekse de daha iyi eğitim alabilmeleri açısından kreşleri ve anaokullarını ihmal etmemelidirler. Devletimiz de bu anlamda önemli çalışmalara imza atmakta. İnşallah ileri dönemde devletimiz gelişmiş ülkelerde ki gibi kreşlerimize destek vererek bu eğitimleri tüm çocuklarımız alır. Çünkü gelişmiş ülkelerle rekabet halinde olabilmemiz için çocuklarımızın çok erken yaşta iyi eğitim alması şart. Bu anlamda kreş sahiplerimize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise eğitim yaşının düşmesiyle kreşlerin ve anaokullarının ne kadar önemli olduğunu ailelerin çocukları üzerinde yaşayarak gördüklerini belirtti.

Çelik, şunları kaydetti: "Ülkemizde de 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle 0-6 yaş arası okul öncesi eğitim bu manada büyük önem kazandı. Okul öncesi eğitimin farkındalığını kazandırmak için bir araya gelen kreşlerimiz hem ailelere bilgi alışverişinde bulunması hem de çocuklarımızın bir arada hoşça vakit geçirmesi anlamında yapılan çalışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Her yıl daha fazla kreşin katılımını sağlayarak, şenliğin coşkuyla kutlanmasına vesilen olan herkesi kutluyorum."


CİHAN

Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.