1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Çocuklar Atalarının Kahramanlığını İnteraktif Tiyatroyla Öğrenecek
Çocuklar Atalarının Kahramanlığını İnteraktif Tiyatroyla Öğrenecek

Çocuklar Atalarının Kahramanlığını İnteraktif Tiyatroyla Öğrenecek

Denizli Belediyesi, bir sosyal sorumluluk projesiyle şehrin tarihî kahramanlarını gelecek nesillere tanıtmak için Türkiye’nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyununu hayata geçirdi.

A+A-

Denizli Belediyesi, bir sosyal sorumluluk projesiyle şehrin tarihî kahramanlarını gelecek nesillere tanıtmak için Türkiye’nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyununu hayata geçirdi. Çocukların, yabancılar yerine Türk kahramanlarını örnek alıp tanıması amacıyla hazırlanan “Denizli’nin Kahramanları” adlı oyunun galası, 1 Haziran 2013'te. Senaryosunu Mehmet Çağrı Sebzeci'nin yazdığı, yönetmenliğini Uğur Yıldıran, sanat yönetmenliğini Selin Red, görüntü yönetmenliğini Oğuz Altıntaş’ın üstlendiği projede Selçuklu komutanlarından Server Gazi’yi Emre Kızılırmak, Fatma Yıldız’ı Müge Boz canlandırdı. Oyunda Mehmet, Server, Musa Hoca, Fatma, Ahmet Hulusi, Şahkara, Nazar, Marduk, İskeletor, Hortum, Karalar, Çamur, Pisler, Leş gibi karakterler yer aldı.

ÖZEL PLATO HAZIRLANDI

Tamamen Denizlililerden oluşan 50 kişilik ekibin çalışmasıyla hayata geçirilen proje için özel bir plato kuruldu, 7x6 metre ebadında televizyon dekoru inşa edildi. 800 metrelik platoda uçuş, kaybolma, dönen mekanizma ve makara sistemleri kullanıldı. Dekorda perdeleme sistemiyle oyunun tül perde arkasından seyredilmesi sağlandı. Perdeye, şehrin çeşitli bölgelerinde yapılan çekimler yansıtıldı. Oyunun sahneleneceği alanda, 60 metrelik özel bir uçuş sistemi de yapıldı.

OSMAN SINAV DESTEK VERDİ

Seyircilerin kendini oyunun içinde bulacağı projede oyuncu kadrosundan teknik ve çekim ekibine kadar görev alanların hepsi Denizlili isimlerden oluştu. Proje için yönetmen Osman Sınav destek oldu, Mercan ve Bedük de bütün müzik arşivlerinin kullanılmasına izin verdi. Oyuncular, bir aylık eğitimden geçirildi. Kostümler özel hazırlanırken ışık ve ses efektleri için son teknoloji kullanıldı. Proje sorumlusu ve senarist Sebzeci, Türkiye’nin ilk interaktif müzikal tiyatro oyunu olduğunu belirtti. Işık ve ses efektlerinin yanısıra çok sayıda dövüş koreografisi yer alacağını aktaran Sebzeci, oyunun kötülerin saldırısına uğrayan çocukların, kendi kahramanlarını düşünerek süper kahramana dönüşmesi ve düşmanlarını yenmesini içerdiğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise şunları kaydetti: “Kentimizin kahramanlarını çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak, tarihî kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ve çok iddialı olduğumuz bir proje.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.