1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Çocukların Kariyer Planı Yapılırken Kişilik Tipine Bakılmalı'
Çocukların Kariyer Planı Yapılırken Kişilik Tipine Bakılmalı

'Çocukların Kariyer Planı Yapılırken Kişilik Tipine Bakılmalı'

Eğitimci yazar Onur Yeşilçavdar, kişinin özel ve iş yaşantısında başarılı ve mutlu olabilmesi için ilk adımın, kendisini derinlemesine tanıması ve kişiliği hakkında detaylı bilgi sahibi olması olduğunu söyledi.

A+A-

Eğitimci yazar Onur Yeşilçavdar, kişinin özel ve iş yaşantısında başarılı ve mutlu olabilmesi için ilk adımın, kendisini derinlemesine tanıması ve kişiliği hakkında detaylı bilgi sahibi olması olduğunu söyledi. Yeşilçavdar, "Kişinin kendi güçlü ve zayıf yönlerini bilmesi kadar önemli olan başka bir konu da çocuklarımızın kariyer planlarını yaparken hangi kişilik tipine girdiklerini öğrenmektir." dedi. Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) Genç Komitesi tarafından düzenlenen ve Yeşilçavdar'ın konuşmacı olarak katıldığı “İnsanı Tanıma Sanatı” konulu seminer, Karesi AVM toplantı salonunda verildi. Programa Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel sekreteri Mustafa Gündoğan, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı İsa Erol, BİAD Başkanı Mümin Temel, daire amirleri, işadamları ve diğer vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan BİAD Başkanı Temel, derneğin 2012 Mart ayında yönetici ve işadamlarının sıkıntılarına çözüm üretmek, Avrupa Birliği sürecinde iş dünyasını temsil etmek ve üyeler arası işbirliği oluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana iş dünyasının genç ve dinamik işadamlarını biraraya getirerek sadece yurtiçinde değil, Türkiye'nin yurtdışında da etkili bir şekilde temsil edilmesi için çalışmalar yaptıklarını aktardı. Genç Komitesi Başkanı Hasan Gencer ise gençlerin, iş hayatındaki olmazsa olmaz kuralları, Hz. Muhammed (SAV)'in ticaretinde dikkat ettiği hususları inceleyerek görebileceğini bildirdi. Gencer, "Gençler, iş hayatında dürüstlükten asla vazgeçmemelidir. Ahlâklı bir tüccarın ticaret sahasında her anlamda kazançlı olacağını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Oluşturduğumuz ortamlarda yardımlaşma, dayanışma ve ahlâkın egemen olmasını sağlamamız gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan eğitimci yazar Yeşilçavdar, herkesin değişimi kendisinden başlatarak gelişmesi gerektiğini, kişilik tiplerine göre herkesin güçlü ve zayıf yönleri olabileceğini söyledi. Hayattan örnekler aktararak 10 çeşit insan tipi bulunduğunu, bu insanların kendi kişilik ve karakteristik tiplerine göre görev verilebilirse başarılı olabileceğini, aksi takdirde başarısızlığın kaçınılmaz olacağını anlattı. Onur Yeşilçavdar, "Bu seminer, kişinin kendisinin güçlü yönlerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini farketmesini sağlayacaktır. Seminer sonunda kendimizin, ailemizin ve çocuklarımızın hangi kişilik tipine girdiğini ve tipin özelliklerini öğrenme ve anlama imkânı doğacaktır. Kendimiz, eşimiz ve çocuklarımızı, bilimsel bir teknikle yeniden analiz ederek daha iyi tanıma ve değerlendirme fırsatı bulacağız." dedi. Hayatın anlamının kuru ve renksiz başarılarda olmadığına dikkat çeken Yeşilçavdar, kazanılan değerlerin paylaşabildiği anlarda saklı olduğunu vurguladı. Yaklaşık 2,5 saat sürerken seminerde, geliştirilmesi gereken kişilik yönlerine de değinildi. Seminer sonunda balon dağıtıldı. Katılımcılar bütün kötü huylarını, kinlerini, öfkelerini üfleyerek balonu şişirdi. Ardından, "Durma düşersin, daha iyisi gelirse gidersin.” sloganıylya balonlar patlatıldı. Seminerin sonunda GMKA Genel Sekreteri Gündoğan, Yeşilçavdar'a lale ve gül motifli bir tablo hediye etti. CİHAN

'Çocukların kariyer planı yapılırken kişilik tipine bakılmalı'

'Çocukların kariyer planı yapılırken kişilik tipine bakılmalı'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.