17 Aralık 2025
Altın 5932.173
BIST 11348.83
Dolar 42.6902
Euro 50.1404
Sterlin 57.2347
Ankara -1°C

"Çözüm Süreci Türkiye'ye İkinci Baharı Yaşatıyor"

"Çözüm Süreci Türkiye'ye İkinci Baharı Yaşatıyor"
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti'ni ziyaret eden Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin ikinci baharını yaşadığını söyledi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti'ni ziyaret eden Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin ikinci baharını yaşadığını söyledi.

Meclis çalışmalarından fırsat buldukça Adıyaman’a geldiğini ve bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Vekil Murtaza Yetiş, “Adıyaman’a geldiğimizde mahallelerimize, esnafımıza, ilçelerimize ve basın kuruluşlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Bugün de Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti'ni ziyaret etme fırsatımız oldu. Basın, toplumun sesi ve kulağı olduğu için basınımızla yakın bir diyalog içerisinde olmamız da önemli bir durumdur.” dedi.

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’nin ikinci baharını yaşadığını belirten Vekil Yetiş, “İkinci baharı yaşadığımız şu günlerde çözüm süreciyle birlikte özellikle Adıyaman’ın merkezindeki yönetimin çok daha kurumsallaşacağına inanıyorum. Belki önümüzdeki dönemde anayasal bir kurum ve anayasal biri güvence altına alınarak yönetim tarzının ülkemizin önünün daha da açılacağını öngörebiliriz. Buna Adıyaman’ın da hazırlanması gerekiyor, ülkenin de hazırlanması gerekiyor. Bez bir anlamda yerel yönetim mantığını bir anlamda geliştirmek düşüncesi içerisindeyiz. Bir taraftan yerelde medyamızın daha da güçle olmasını sağlamak durumundayız. Bir taraftan da yerelde görev yapan yöneticilerimizin, Stk’larla birlikte o ilin sorunlarını üzerinde tartışabilmek ve ili ortaklaşa, beraberce yönetebilmek kültürünü kazanmak için yöneticilerin ve STK’ların daha da açık olmalarını sağlamak durumundayız. Örneğin Türkiye’de yerel yönetimler açısından şuan ki mevcut yönetim kapsamının çok daha fazlasını devri düşünülmüştür. Ancak sayın başbakanımızın da yerel yönetimden gelerek başbakan ve lider olması sebebiyle buna çok açık olduğunu biliyoruz. Ancak buna belki yöneticilik profilimiz belki bugüne kadar ki yönetim anlayışımız yeterince hazır mı değildi bilemiyorum, bir türlü bu süreci hepimiz olgunlukla karşılayıp alamadık. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç bir anlamda aslında Türkiye’nin yeniden normalleşmesi, Cumhuriyetin o kuruluş dönemlerindeki ruhuna yeniden dönmesi adına da bir süreci yaşayacağız. Bu süreç ile birlikte de zannediyorum artık ülkenin çok daha fazla tartışılıp yeniden yönetimini sağlayacak yeni açılımlarda gelecektir. Bu anlamda medyamızın da önemimi yadsımamak gerekir.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise “Adıyamanımızın bugüne kadar hep söylediğimiz gibi geri kalmışlığı, sorun ve sıkıntıları vardı. Sayın vekillerimizin, siyasilerimizin, seçilmişlerimizin, atanmışlarımızın, birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerinde Adıyaman’ın daha iyi bir yerlere gelebileceğini ifade ediyorduk. Özellikle sahabe külliyesinin hem yatırım olarak, hem de inanç turizmi açısından dışarıdan gelecek 10 binlerce insanın Adıyaman iline katkıları tartışılmazdır. Bundan sonraki çaba ve emeklerinin bu yönde olacağı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir