1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çözüm Süreci Zehir Tacirlerine Darbe Vurdu
Çözüm Süreci Zehir Tacirlerine Darbe Vurdu

Çözüm Süreci Zehir Tacirlerine Darbe Vurdu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye büyük katkı sağladığını söyledi.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye büyük katkı sağladığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da gerçekleşen operasyonu hatırlatan Yeşilkaya, “Uyuşturucu ile mücadele etmede bir artışımız söz konusu. Bu nedenle esrar yakalamalarında yüzde 50 oranında artış oldu.” dedi.

Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı 3. Uyuşturucuyla Mücadele Bölgesel Çalıştayı İstanbul’da başladı. Conrad Otel’de düzenlenen ve iki gün sürecek çalıştaya Türkiye, Bulgaristan, Lübnan, Romanya Suudi Arabistan ve Ürdün’ün uyuşturucuyla mücadele birim başkanları katılıyor.

Toplantıya Türkiye adına katılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, çalıştaya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) bilgi verdi. Çalıştayın iki gün süreceğini söyleyen Yeşilkaya, “Türkiye özellikle eroinde transit nokta. Geçiş güzergahında olan ülkelerin mücadeleci birimlerini bir araya getirerek çalıştay düzenlemek istedik. Ortak mücadele yöntemlerimiz neler olabilir, nasıl başarı elde edebiliriz amacıyla bu çalıştayı düzenliyoruz.” dedi.

'UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARI ALTERNATİF YOLLAR BULMAYA BAŞLADI'

Türkiye’nin uyuşturucuda transit ülke olma konumunu azalttığını belirten Yeşilkaya, “Türkiye’nin bu konumu olduğu müddetçe transit ülke olma konumunu kaybetmez. Ama Türk polisinin başarılı çalışmasından dolayı Türkiye’den başka yönlere güneye ve kuzeye kaydı. Raporlara da yansıdı, dünya uyuşturucu yakalamalarında birinci sırada yer aldık. Bu da arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları sayesinde oldu. Biz mal yakalamaya yönelik değil, organizasyonu çökertmeye yönelik bir çalışma. Bu da bizim mücadelemizin artarak devam ettiğini göstermekte. Bunu batılılar da söylüyor, Türkiye’deki başarılı çalışmalardan dolayı kaçakçılar alternatif yollar bulmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu operasyonlarının terör örgütünü de olumsuz etkilediğini dile getiren Yeşilkaya, “Kaçakçılar da bu süreçte örgütün sürece katkı yapmamasını özellikle istiyorlar, kaçakçılar da örgütü destekliyordu. Örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucudur. Uyuşturucu ile mücadele ettiğiniz zaman zaten terörle mücadele etmiş oluyorsunuz, organize suçlarla mücadele etmiş oluyorsunuz. İnsanlığın düşmanı ile mücadele etmiş oluyorsunuz. Terör örgütü de bu noktada en önemli finans kaynağını kaybetmiş oluyor. Boşluk olan yerde uyuşturucu üretimi ve nakliyatı söz konusuydu. Terör bundan faydalanıyordu. Onlar da teröristlerden faydalanıyordu. Karşılıklı faydalanma söz konusuydu. Ama şuanda bu süreçle birlikte kaçakçılar hem bizim mücadelemizden hem de süreçten rahatsız.” şeklinde konuştu.

'YAKALAMALARI ARTIRDIK'

Çözüm sürecinin kendilerine büyük avantaj sağladığını anlatan Yeşilkaya şöyle devam etti: “Hint kenevirinin ekildiği yerlerde, terörün yoğun olduğu yerlerde, askerin mücadele ederken boş bırakmış olduğu alanda kaçakçılar ekim yapıyordu. Şimdi o ekimi yapsalar bile biz yakalamamızı artırdık. Geçtiğimiz hafta jandarma gitti, polis arkadaşlarımız Diyarbakır’a gitti, mücadelemiz artarak sürdürmekteyiz. Uyuşturucu ile mücadele etmede bir artışımız söz konusu. Bu nedenle esrar yakalamalarında yüzde yüz 50 oranında artışımız söz konusu. Terörle mücadele etme yerine, biz direk kaçakçılarla mücadele etmeye başladık. Dolayısıyla mücadelemizde başarıyı elde ettik. Çözüm süreci ile birlikte kaçakçılar kendilerine kaçakçılık yapma fırsatı bulamıyorlar. Biz de daha iyi mücadele edebiliyoruz.”

CİHAN

Çözüm süreci zehir tacirlerine darbe vurdu

Çözüm süreci zehir tacirlerine darbe vurdu

Çözüm süreci zehir tacirlerine darbe vurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.