1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cumada Mısır öfkesi
Cumada Mısır öfkesi

Cumada Mısır öfkesi

Mısır'daki darbenin 100'üncü gününde, Türkiye'nin dört bir köşesinde öfke vardı!

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında, Mısır'daki darbenin 100'üncü günü nedeniyle birçok protesto düzenlendi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde sivil toplum örgütleri yazılı açıklamalar yaptı. Darbede hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazları kılındı, dualar okundu. İşte Türkiye genelindeki darbe protestoları:
ANKARA: Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyelerince Kocatepe Camisi'nde darbede hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Platform adına basın açıklaması yapan İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı'ndan (İLKAV) Emrullah Ayan, Mısır'da darbenin arkasında ki esas aktörün, yönlendirici ve teşvik edicinin ABD olduğunu söyledi.
TUNCELİ: Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Erbay belediye meydanında açıklama yaptı. Erbay "Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor" dedi.
KAYSERİ: Vatandaşlar cuma namazı için tarihi Hunat Camisi'nde bir araya geldi. Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Çocukların da saf tuttuğu namazın ardından zulmün bir an önce bitmesi için dua edildi.
ORDU: Genç Memur- Sen temsilcilerinin eyleminde, Ebru Demir, Mısır halkına yaşatılanları tüm insanlığa tehdit olarak gördüklerini söyledi. Demir, darbecileri, cunta yönetimini destekleyenleri, insan onurunun kadim düşmanları olarak ilan ettiklerini belirtti.
URFA: Cuma namazı sonrası bir araya gelen bazı sivil toplum kurulu üyeleri kent merkezinde yürüyüş düzenledi. Ellerinde Mısır'daki olaylarda çekilmiş fotoğraf ve döviz taşıyan kalabalık, darbe karşıtı slogan attı.
ZONGULDAK: Ümmet İçin Dayanışma Platformu üyesi bir grup Devrim Bulvarı'nda toplandı. Grup, katliamları taşıdıkları döviz ve sloganlarla tepki gösterdi.

İstanbul Fatih Camisi'nde toplanan Rabia Platformu üyeleri, "Demokrasiye Yapılan Darbenin 100. Günü" adı altındaki etkinlikler kapsamında Saraçhane Parkı'na yürüdü. "Darbenin karşısında, Mısır'ın yanındayız" pankartı taşıyan grup, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" gibi sloganlar attı.
(SABAH)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.