Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO Liderler Zirvesi'ni başarıyla gerçekleştirdik. 31 devlet ve hükümet başkanı iştirak etti. Zirve öncesinde yapılan farklı açıklamalara rağmen ABD Başkanı Trump dahil tüm liderler davetimize icabet etti. 4 bin 800 üst düze diplomat ve davetliyi Ankara'da misafir ettik. Güney Kore, Japonya, Yeni Zelanda ve Avusturalya dahil birçok devlet başkanı ve bakan düzeyinde davetlerimize katıldılar. Suriye Cumhurbaşkanı Şara'da Ankara'ya ziyaret gerçekleştirdi. 2500'ü aşkın yerli ve yabancı basın mensubu ülkemize ziyaret gerçekleştirdi.
Güvenlik tedbirleri nokrasında emniyet, istihbarat ve adli birimlerimizle her türlü önlemlerimizi aldık. Gerekli bilgilendirmeler haftalar öncesinden kamuoyumuza yapıldı. Gerekli altyapı çalışmaları yapıldı. Bakanlıklarımız ve valiliğimizle birlikte yerel yönetimlerimiz harekete geçti. Etimasgut Askeri Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanımızı bu ziyaretlerde kullandık. Ankara Havalimanımızın şehrimize hayırlı olmasını dilerim.
SÜRECEK