1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cumhurbaşkanı Gül'e 'Türkmen Gelini' Sürprizi
Cumhurbaşkanı Güle Türkmen Gelini Sürprizi

Cumhurbaşkanı Gül'e 'Türkmen Gelini' Sürprizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un onuruna verdiği yemeğe katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un onuruna verdiği yemeğe katıldı. Gül, yemek sırasında Türkmen sanatçının 'Türkmen Gelini' türküsünü ilgiyle dinledi.

Oğuzhan Sarayı'ndaki yemekte konuşan Gül, ziyarette kendisi ve heyetine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ile Türkmenistan'ın keder ve sevinçe ortak olan aynı milletlerin ayrı devletleri olduğunu vurgulayan Gül, "Tarafıma tevdi edilen devlet nişanı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk milletini temsilen taşımaktan şeref duyduğum bu nişan, vaktiyle benim de size tevdi ettiğim devlet nişanı ile birlikte iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kemik kardeşliğinin en güçlü sembolüdür." dedi.

Gül, "Halklarımızı birleştiren köklü bağlar ve karşılıklı muhabbet hisleri ışığında atavatanımız Türkmenistan ile sahip olduğumuz emsalsiz ilişkileri her alanda geliştirme irademiz tamdır. Ziyaretim ülkelerimiz arasındaki kardeşliği taçlandıran yeni ve güçlü bir adım teşkil etmiştir. Biz de sizi ikinci eviniz olan Türkiye'de en kısa sürede ağırlamak istediğimizi tekrarlıyorum." diye konuştu.

Gül, konuşmasını iki ülke şairleri Dadaloğlu ve Mahdumkul'un mısraları ile bitirdi.

Yemeğin sonunda Türkmen bir sanatçı 'Türkmen Gelini' türküsünü seslendirdi. Gül, türküyü ilgiyle dinledi; salondan ayrılırken konser ekibini tebrik etti. CİHAN

Cumhurbaşkanı Gül'e 'Türkmen Gelini' sürprizi

Cumhurbaşkanı Gül'e 'Türkmen Gelini' sürprizi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.