19 Aralık 2025
Altın 5984.756
BIST 11341.9
Dolar 42.804
Euro 50.1947
Sterlin 57.2815
Ankara 4°C

Dane Mısır Destek Ödemesi Yarın Başlıyor!

Dane Mısır Destek Ödemesi Yarın Başlıyor!
Osmaniye AK Parti Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, il merkezi ve ilçelerde dane mısır üreticiliği yapan 3 bin 503 çiftçiye toplam 8 milyon 176 bin TL destekleme verileceğini açıkladı.
Osmaniye AK Parti Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, il merkezi ve ilçelerde dane mısır üreticiliği yapan 3 bin 503 çiftçiye toplam 8 milyon 176 bin TL destekleme verileceğini açıkladı.Ödemelerin yarın üreticilerin hesabına yatacağını kaydeden Kastal, desteğin tarımsal hareketliliği de beraberinde getireceğini kaydetti.

Tarım şehri olan Osmaniye'de mısır üretimi yapan çiftçilerin merakla beklediği ödemelerin yarın yapılacağını açıklayan Kastal, "Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğünün rakamlarına göre dane mısır üreticilerimizin banka hesaplarına yapılacak ödemler 5 ilçede 3 bin 500 çiftçiye, 199 bin 388 dekar alan için 212 bin ton mısır karşılığı 8 milyon 176 bin TL'dir." dedi. Çiftçilerin yüzünü güldürecek bu ödemelerin şehrin can damarı olan tarımsal faaliyetleri hızlandıracağını dile getiren Kastal, "Göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçilerimizin alın teri ile elde ettikleri mahsullerinin karşılığını alabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Ödemelerin biran önce yapılması hususunda her türlü girişimdi bulunduk. Amacımız tarımsal faaliyetlerimizin artarak devam etmesi, köylülerimizin ve çiftçilerimizin yüzünün gülmesidir. Bu gelişmelerin şehrimizin ticari hayatına da katkılar sağlamasını temenni ediyorum." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir