15 Ağustos 2026
Altın 6736.37
BIST 14172.26
Dolar 47.8427
Euro 55.3799
Sterlin 64.511
Ankara 18°C

Danimarkalı Bilimadamı Kendi Androidini Tanıttı

Danimarkalı Bilimadamı Kendi Androidini Tanıttı
Dünyanın üçüncü insansı robotu (android) bir araştırma için Danimarka’nın Aalborg Üniversitesi’ne getirildi.

Dünyanın üçüncü insansı robotu (android) bir araştırma için Danimarka’nın Aalborg Üniversitesi’ne getirildi. Tokyo merkezli bir firma tarafından üretilen android, Profesör Henrik Schärfe’nin kopyası. Bir bilgisayar sistemi tarafından kontrol edilen android, operatörün mimiklerini taklit edebiliyor.

İlk kez Japonya dışında göreve çıkan androidlerden dünya üzerinde üç adet bulunuyor. Bilimadamları android yardımıyla ‘İnsan nedir, varoluş nedir, gerçek nedir ve kimlik nedir?’ gibi felsefi sorulara cevap arayacak.

Bilimadamları, bunu yaparken insanların bu insansılara nasıl tepkiler gösterdiğini gözlemleyerek yapacak; insan-robot etkileşimini anlamaya çalışacak!

“KOPYAMIN YANIMDA OTURMASI GARİP AMA HARİKA BİR DUYGU”

Profesör Henrik Schärfe, androidin bir insanı mükemmel olarak yansıtmasa da araştırmanın amacı için yeterli olduğunu ifade etti. Schärfe, “Yanınızda bir kopyanızın oturması nasıl bir duygu?” sorusuna ise “Garip ama Harika” diye cevap verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir