1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Datça-bozburun'nda Yapı Ruhsatı Sorunu Çözüldü
Datça-bozburunnda Yapı Ruhsatı Sorunu Çözüldü

Datça-bozburun'nda Yapı Ruhsatı Sorunu Çözüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla, Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerindeki özel çevre koruma bölgesinde bulunan 17 köyde yaşanan yapı ve iskân ruhsatı sorununun çözüme kavuştuğu bildirildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla, Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerindeki özel çevre koruma bölgesinde bulunan 17 köyde yaşanan yapı ve iskân ruhsatı sorununun çözüme kavuştuğu bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürü İlker Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada; Datça-Bozburun özel çevre koruma bölgesindeki köy yerleşke sınırları içindeki alanlarda yapı ve iskân ruhsatı işlemlerine başlandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, Aralık 2012 tarihinde Datça-Bozburun Yarımadası'ndaki yapı ve iskân ruhsatı işlemleri ve plan uygulamalarının durdurulduğunu anımsatan Uğur, "Ancak, Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın bölgeye ve bölge halkına gösterdikleri önem ve hassasiyetleri ile vatandaşların yapı ve iskân ruhsatları yönünden mağduriyetlerine sebebiyet verilmemesi ve kaçak yapılaşmanın önlenmesine dair çözüm getirilmesi için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğümüze ve İl Müdürlüğümüze vermiş oldukları talimatlar neticesinde, doğal sit alanında kalmayan Datça-Bozburun özel çevre koruma bölgelerinde, köy yerleşik alanı sınırları içinde İl Müdürlüğümüzce, dışında ise İl Özel İdaresi'nce 3194 sayılı imar kanunu ve plansız alanlar imar yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre yapı ve iskân ruhsatları işlemlerine başlandı." dedi.

İlker Uğur, köy yerleşik alanı sınırları dışında olan 3. derece doğal sit alanında kalan yerlerde ise geçiş dönemi yapılanma koşullarına dair plan hükümlerinin 31 Mayıs 2013 tarihinde görüşüleceğini ifade ederek, "Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündemine alınmış olup, alınacak kararın Bakanlığımızca da uygun bulunmasına müteakip ivedilikle İl Özel İdaresi'nce yapı ve iskan ruhsatları işlemlerine başlanacak. Bu vesile ile Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın ilimize göstermiş olduğu önem ve değerli katkılarıyla bölgede yaşayan vatandaşların yapı ve iskân ruhsatı yönünden mağduriyetleri giderildi." diye konuştu.

Datça Bozburun özel çevre koruma bölgesi içinde kalan köylerden Marmaris'te Hisarönü, Orhaniye, Turgut, Bayır, Selimiye, Söğüt, Taşlıca ve Osmaniye. Datça'da ise Emecik, Kızlan, Hızırşah, Karaköy, Mesudiye, Yaka, Cumalı, Sındı ve Yazı köylerinde bundan böyle imar ruhsatı alınabilecek ve vatandaşlar ev yapabilecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.