Altın 5555.347
BIST 10565.74
Dolar 42.2978
Euro 49.1722
Sterlin 55.5188
Ankara 1°C

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu!

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlarıyla Buluştu!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'ın ev sahipliğinde Urumiye kentinde düzenlenen Türkiye - İran - Azerbaycan 1. Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran'ın ev sahipliğinde Urumiye kentinde düzenlenen Türkiye - İran - Azerbaycan 1. Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’na katıldı. Davutoğlu, gerek Türkiye - İran ilişkileri, gerekse Kafkasya’daki gelişmeler bağlamında çok özel bir toplantıya imza attıklarını söyledi.

Urumiye’deki toplantıda, dışişleri bakanlığı düzeyindeki heyetler üçlü ve ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Alınan kararları değerlendiren Davutoğlu, “çok köklü ve ortak kültürel tarihi olan bu üç ülke arasında ilişkileri geliştirmenin yanı sıra karşılıklı insan gidiş gelişini artırmayı amaçladıklarını” belirtti. Bakan Davutoğlu, ortak ekonomik projeler geliştireceklerini, bu üç ülke sınır boylarında da bölgesel işbirliğinin güçlendirileceğini anlattı.

Hazar, Hint Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz ele alındığında bu dört denize açılan ülkenin potansiyelinin birleştirilmeye çalışılacağını kaydeden Davutoğlu, “Tabi Kafkasya bağlamında da bu çok önemli. Çünkü bu üç ülke Kafkasya ülkesi aynı zamanda. Kafkasya’da barışın, istikrarın, güvenliğin tesis edilebilmesi için de içeride prensip olarak birlikte çalışma anlayışını vurguladık” dedi.

Birçok basın mensubunun da takip etiği toplantı sonrası Urumiye’yi gezen Davutoğlu, halkın sevgi gösterileriyle karşılaştı. Pazar yerini gezerek esnafa hayırlı işler dileğinde bulunan Davutoğlu, kendisine ikram edilen baldan yedi, kucağına aldığı çocukla konuştu. Bakan Davutoğlu, yaklaşık bin yılık tarihi bir kiliseyi de ziyaret etikten sonra İran’dan ayrılarak Türkiye’ye döndü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir