1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu'ndan flaş açıklama
Davutoğlundan flaş açıklama

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile İstanbul'da ortak basın toplantısı düzenledi.

A+A-

İŞTE Davutoğlu'nun konuşmasından önemli bölümler

"Bu alçakça saldırıyı planlayanları ortaya çıkarıp adalete teslim edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Bu saldırının soruşturmasını derinleştirdikçe hem DEAŞ hem de PKK etkin rol alma durumundadır. İki iz üzerinde yürüyoruz.

Olayın gelişim seyri içinde herhangi bir idari anlamda zaaf söz konusu olmuşsa, bu da detaylı olarak inceleniyor. Bu çerçevede de soruşturmanın selameti bağlamında, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara İstihbarat Şube Müdürü ve Ankara Güvenlik Şube Müdürü dün gece itibarıyla açığa alınmıştır. Türkiye bir demokratik hukuk devletidir ve demokratik hukuk devleti kuralları içinde hem hukuki hem idari soruşturma yürütülecektir."

Soruşturmanın selameti için Emniyet müdürü ve iki sube müdürü açığa alındı.

Saldırganların DNA testleri konusunda önemli bulgulara ulaşıldı. Özellikle bir saldırganla ilgili detaylı araştırma devam ediyor. Ayrıca saldırıyla ilgili başka diğer bazı irtibatlar konusunda da soruşturma derinleştiriliyor."

ABD'NİN PYD'DE SİLAH VERMESİ KONUSU...

"Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı bütün ülkelerin, özellikle de 'komşu' denen ülkelerin iş birliği, en önemli önlem niteliği taşımaktadır."

Türkiye'ye savaş açmış terör örgütlerinin bağlantılarına karşı tavrımız net.

Türkiye, PKK ile irtibatlı gruplara silah yardımını mazur görmez.

Nasıl, ABD'nin iyi niyetle Irak ordusuna verdiği silahlar DEAŞ'ın eline geçmiş ve herkese karşı kullanılıyorsa, PYD'ye verilen silahların da PKK'nın eline geçip Türkiye'ye karşı kullanılmayacağının kimse garantisini veremez.

PYD ve PKK konusundaki tutumumuz açık ve nettir. Bu tutum Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonlarına iletilmiştir.

Türkiye, Türkiye'ye savaş açmış terör örgütleriyle işbirliği yapılmasına izin vermez.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi'ne de tutumumuz aktarılmıştır.

MÜLTECİ SORUNU

"Mültecilerin arasına art niyetle bazı saldırganların ya da teröristlerin girmiş olmaları ihtimali her zaman söz konusu olabilir. Bunu engelleyecek tek şey çok sağlam bir istihbarat iş birliğidir. Bunun için de başta Bulgaristan olmak üzere bütün komşu ve dost ülkelerle istihbarat iş birliğine önem veriyoruz. Ama bunun da yetersiz kaldığı anlar olur. Nihai olarak bunu önleyecek olan husus, Suriye'deki krizin son bulması ve Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri dönmeleridir."

"Göçün bir zaruret haline geldiği durumlarda, en önemli çözüm yolunun insanları bulundukları ülkelerde mutlu kılmak için hep beraber uluslararası sorunlara çözüm bulmak olduğunu, bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.