Yenimahalle Belediyesi, imarı, kadastrosu ve parseli olan fakat tarla tapusu görünen binalara iskân tapusu veriyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Demetevler Deniz Apartmanı sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşlara tapularını teslim etti.
Yaklaşık 15 bin kişiyi ilgilendiren bu projeyle 4 bin ailenin tapularına kavuştuğunu belirten Başkan Yaşar, "Yasal hakkımız olan harçları düşürme yetkisini kullanarak Demetevler'in tapu sorununu çözdük. Politika değil iş yapıyoruz. İşimiz de Yenimahallelilere hizmet etmektir. Bundan sonra Demetevler'de yaşayan vatandaşlarımız kendi mülkiyetinin sahibi olacak. Herkesin tapularını alabilmesi için de bu fiyatlar yürürlükte kalacak." dedi.
Ekonomik krizin Yenimahalleliler üzerindeki etkisini azaltmayı planladıklarını kaydeden Başkan Yaşar, "Tapuların harçlarını indirmek başta olmak üzere, alışverişlerimizde bile öncelik Yenimahalle esnafınındır. Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetlerde alıma konu olan her şeyi Yenimahalle'den temin ediyoruz." diye konuştu.
Demetevler'de 45 yıldır yaşadıklarını ancak tapularını bu dönemde alabildiklerini kaydeden vatandaşlar da Başkan Yaşar'a teşekkür etti.
Demetevler'de trafik sorunun çözümüne öncelik verdiklerini ve çalışmalara başladıklarının altını çizen Yaşar, "Demetevler'de ciddi bir trafik sorunu var. Yangın olsa itfaiye girmekte zorlanıyor. Bir hasta olsa ambulans gereken zamanda istediği yere ulaşamıyor. Vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtarmak için çalışmalarımıza başladık. En kısa zamanda bu sorunu da ortadan kaldıracağız." açıklamasında bulundu.
(CİHAN)
