Konuşmasına ilin ekonomisi ve belediye hizmetleri hakkında bilgiler veren Başkan Zeybekci, "Denizli, sanayi kenti olmanın yanında önümüzdeki yıllarda turizm kenti olma yolunda büyük mesafe katetti. Belediye olarak da Laodikya kazılarının hızlandırılması konusunda Türkiye'de bir ilk olarak maddi destek verdi. Uzun yıllar süren bu tip arkeolojik kazıların kısa sürede sonuca gitmesinde etkili olduk. Denizli Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük müzesini kurma konusunda da çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Referandum sonuçlarını da değerlendiren Zeybekci, "Yapılan hizmetler konusunda ve özellikle alt yapıyla ilgili olarak kaybedeceğimizi, eskiye oranla daha az oy alacağımızı ve referandumu bir hizmet oylaması gibi görenlere, Denizlililer gereken cevabı verdi. İl genelinde 'evet' oyları çoğunlukta değil ancak oy artışımız var. Üretimde ve hizmet etmede sorunumuz yok ama bunu iyi anlatamadığımız için sıkıntı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
İşadamlarının sorularını da cevaplandıran Başkan Nihat Zeybekci, şunları kaydetti: "Bundan böyle vatandaşımızın içinde olmaya daha çok özen göstereceğim. Bize 'evet' olarak gelmeyen 'hayır' verenleri de çok önemsiyorum. Onlara imkân olsa tek tek sormak isterdim. Bugünden itibaren de bunu yapacağım."
