20 Ağustos 2026
Altın 6954.99
BIST 14396.54
Dolar 47.9494
Euro 56.071
Sterlin 65.1932
Ankara 28°C

Denizli Belediyesi, Gıda Üreten İşyerlerini Ücretsiz İlaçlıyor

Denizli Belediyesi, Gıda Üreten İşyerlerini Ücretsiz İlaçlıyor
Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, uygulamaya koyduğu proje ile gıda üretimi ve satışı yapan tüm iş yerlerine ücretsiz jel ilaç uygulaması gerçekleştiriyor. Hamamböceği kontrolün

Hamamböceği kontrolünü sağlamak için uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Sorumlusu Veteriner Hekim Selim Gürsoy, proje kapsamında bugüne kadar 2 bin işyerinin ilaçlandığını söyledi.

Lokanta, fırın, şeker ve unlu mamül üretimi ve satışı yapan yerlerde jel ilaçlama uygulamasının ücretsiz yapıldığını belirten Gürsoy, "Hamamböceklerinden insanlara geçen Salmonellosis, Tuberculosis ve çocuk felci gibi hastalıkların riskini minimuma indirmek için bu projeye başladık. Hamamböcekleri ile mücadele ederek Denizli halkının yaşam kalitesini yükseltmek hedefindeyiz. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken insanlar, evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlılara zarar vermeden doğal yaşamı ve çevreyi koruyarak hamamböceklerinin çoğalmasını önlemek istiyoruz." dedi.

Proje ile aynı zamanda ilaçlamayı gerçekleştiren belediye ekiplerinin konuyla ilgili eğitimi de vereceğini dile getiren Gürsoy, "Türkiye'de ilk kez bir belediye jel ilaç uygulamasını ücretsiz gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar yaklaşık 2 binin üzerinde esnafa ulaştık. Uygulamamızı aylık periyotlar halinde sürdüreceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir