1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizli Horozu Yetiştirmek İçin Kurs Açılıyor
Denizli Horozu Yetiştirmek İçin Kurs Açılıyor

Denizli Horozu Yetiştirmek İçin Kurs Açılıyor

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, şehrin simgesi horoz ve tavuğu yetiştiren 20 üyenin, belediyenin açtığı “Evcil Hayvan Yetiştirme” kursuna katılmasına karar verdiklerini söyledi.

A+A-

Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, şehrin simgesi horoz ve tavuğu yetiştiren 20 üyenin, belediyenin açtığı “Evcil Hayvan Yetiştirme” kursuna katılmasına karar verdiklerini söyledi. İki ay önce kurulan dernek, ilk üye toplantısını yaptı. Toplantıya, çeşitli mahallelerde Denizli horozu ve tavuğu yetiştiren 30 üye katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Sağlam, Denizli horozu ırkını saf olarak korumak isteyen üyelerin, birbirleriyle damızlık horoz ve tavuk takaslarıyla takviyesi yapmasını istediklerini söyledi. Sağlam, “Daha da iri, gösterişli ve yüksek ötümlü Denizli horozları yetiştirmek temel amacımızdır. Bunun için bilgiye ve donanıma ihtiyaç vardır. Üyelerimizin bilinçli üretim yapması ve saf ırkın korunması için ilk etapta 20 kişinin, belediyenin açtığı kursa katılmasına karar verdik. Sonraki dönemlerde diğer üyelerimiz de katılacak.” dedi. Uzun ötüşü ve parlak tüyleriyle ünlü Denizli horozunun ırkının korunması için dernek olarak daha hassas davranacaklarını dile getiren Hasan Sağlam, “Şehirleşmenin getirdiği zorluklarla ne yazık ki arı Denizli horozu yetiştirenlerin sayısı ve meraklılar her geçen gün azalıyor. Şehrimizin sembolü horozumuzun ırkını koruyup saf olarak gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Işık da, "Amacımız birbirimizle yarışmak, birbirimizi kötülemek, daha fazla paralara horoz satmak değil. Başka üreticiyi ve hayvanını kötülemeden, yalan söylemeden, birbirimize yardımcı olarak Denizli horozunun neslini korumaktır. Dernek üyeleri olarak arı ırkın korunması için elimizden geleni yapacağız. Meraklılarına da gerçek Denizli horozlarını ve tavuklarını vereceğiz." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.