1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Denizli Kale'de İlk Defa Kitap Fuarı Düzenlendi
Denizli Kalede İlk Defa Kitap Fuarı Düzenlendi

Denizli Kale'de İlk Defa Kitap Fuarı Düzenlendi

Denizli'nin Kale ilçesinde, ilk defa bir kitap fuarı düzenlendi. Kale Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun ortaklaşa hazırladığı Kale Kitap Fuarı açıldı.

A+A-

Denizli'nin Kale ilçesinde, ilk defa bir kitap fuarı düzenlendi. Kale Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun ortaklaşa hazırladığı Kale Kitap Fuarı açıldı. Belediye Düğün Salonu'ndaki fuarın açılışına Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Özdemir, Müdür Yardımcısı Reşat Erdoğan, Şube Müdürü Mehmet Vayvada, İlçe Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Tıkım, daire ve kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Özdemir, ilçede ilk kez kitap fuarı düzenlendiği ve çok yerinde bir etkinlik olduğunu söyledi. Başkan Yarımca ise, "Birincisini düzenlediğimiz kitap fuarını, gelecek yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. Belediye olarak her zaman böyle etkinlikleri destekleyeceğiz. Cenab–ı Allah’ın ilk emri olan 'Oku' kavramının bilincinde nesiller yetiştirmek, okuma bilincini öğretmek, okumayı hayatımızın önemli bir parçası haline getirmek en büyük hedeflerimiz arasındadır." şeklinde konuştu. Daha sonra açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri fuarı gezdi. Fuarda belediyenin dağıttığı kuponlarla öğrenciler ücretsiz kitap sahibi oldu. Yarımca, öğrencilerin istediği kitapları kendi eliyle vererek yaz tatili hediyesi olduğunu söyledi.

İl merkezlerinin yanında daha çok ilçeleri tercih ettiklerine dikkat çeken Kaynak Yayın Grubu Ege Bölge Temsilcisi Mahmut Dağ da şunları söyledi: "İlçelerde kitaba erişim daha kısıtlı. Bu fuarla hem öğrenciler hem de belde halkı, istedikleri kitapları bulabiliyor. Kitaplarımızın arasında, dünya klasiklerinden 150 adet var. Ayrıca anaokulundan başlayarak her yaşa uygun kitaplarımız mevcut. Daha önce birçok ilçede fuar açtık ve çok olumlu tepkiler aldık. Önümüzdeki günlerde başka ilçelerde bu etkinliği devam ettirmeyi planlıyoruz.” CİHAN

Denizli Kale'de ilk defa kitap fuarı düzenlendi

Denizli Kale'de ilk defa kitap fuarı düzenlendi

Denizli Kale'de ilk defa kitap fuarı düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.