İncelemeye Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
Kandilli Rasathanesi Proje Sorumlusu Zafer Öğütçü tarafından, deprem eğitim TIR'ı hakkında Vali Erkmen ve diğer vatandaşlara bilgi verildi.
Öğütçü, deprem anında insanların bulunduğu yerlerde ne yapması ve yapmaması, evdeki eşyaların nasıl ve nerede durması gerektiğini anlattı. Ayrıca suni olarak 4,8 büyüklüğünde deprem oluşturulup eşyaların sabitlenmesinin önemine değinildi.
Vali Erkmen, Denizli'nin birinci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak, "Bu amaçla vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve depreme duyarlı hale getirmek çok önemli. Bir taraftan binalarımızı güvenli hale getirirken bir taraftan da insanlarımızı eğitmemiz gerekiyor." dedi.
(CİHAN)
