1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizli’de Obeziteyi Önlemek İçin Sağlıklı Yaşam Ve Egzersiz Polikliniği Açıldı
Denizli’de Obeziteyi Önlemek İçin Sağlıklı Yaşam Ve Egzersiz Polikliniği Açıldı

Denizli’de Obeziteyi Önlemek İçin Sağlıklı Yaşam Ve Egzersiz Polikliniği Açıldı

Denizli Devlet Hastanesi, obeziteyle mücadele için “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği” açtı.

A+A-

Denizli Devlet Hastanesi, obeziteyle mücadele için “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği” açtı. Poliklinikte hastanın hayat şartları, psikolojik durumu ve istekleri gözönünde bulundurularak, yaşama tarzına göre zevkli, kolay uygulanabilir, emniyetli ve yaralanma ihtimali düşük, ekonomik maliyet getirmeyen fiziki aktiviteleri belirlemek ve takibini yapmak, kişilerin fazla kilolarından kurtulmasını ve ideal kilosunu korumasını sağlayarak sağlıklı yaşaması amaçlanıyor.

Poliklinikte fizyoloji uzmanı olarak göreve başlayan Gülşah Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı ortak çalışmalara göre son 10 yılda şişmanlığın kadınlarda yüzde 65, erkeklerde yüzde 30 artış gösterdiğini söyledi. Her iki kadından ve her beş erkekten birinin şişman olduğunun ortaya çıktığını belirten Gündoğdu, hareketsizliğin giderek artması, beslenme alışkanlıklarındaki değişme, lezzetli ve yağ içeriği yüksek gıdalarla beslenme ve fastfood türü gıdaların şişmanlığı giderek arttırdığını vurguladı: “Şişmanlık, kısaca vücutta aşırı miktarda yağ depolanmasıdır. Birçok ülkede sağlık sorunu haline gelen şişmanlık, olumsuz etkileriyle kişinin yaşam kalitesini etkileyip ömrünü azaltmaktadır. Kilo alma sebepleri arasında ise yüzde 68 hareketsizlik, yüzde 30 yanlış beslenme ve yüzde 2 hormon bozuklukları yer almaktadır. Hareketsiz yaşamı önlemek için Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniğimiz'de kişinin şişmanlık durumu tespit edilerek obezite profilinin çıkarılması, uygulanacak programın amacı (kilo verme, kilo koruma, dayanıklılık), fizyolojik olmayan nedenlerin araştırılması, kişiye uygun egzersiz seçimi ve buna uygun doğru beslenmenin sağlanması için diyetisyen kontrolü sağlanmaktadır.”

Obezitenin çağın önemli hastalıkları arasında yer aldığını ifade eden Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ise Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği’nde koroner arter ve diğer hastalıklarla mücadele edileceğini anlattı. Opr. Dr. Saçkan, “Koroner kalp hastalıklarının çok yaygın olduğu çağımızda, obezite de bunlar açısından büyük risk faktörlerinden biridir. Hastanemiz bünyesinde oluşturulan poliklinikle risk faktörlerine karşı mücadele vermeyi planlıyoruz. Ameliyat öncesi, sonrası ya da takip edilen koroner arter hastalıkları ve diğer birçok hastalıkta hastalarımıza nasıl bir yaşam tarzı benimsemesi gerektiği ve sağlıklı yaşam konusunda neler yapabilecekleri, fizyoloji uzmanımız tarafından anlatılacak. Hastalarımızın bu poliklinikten faydalanmasını diliyorum.” dedi. CİHAN

Denizli’de obeziteyi önlemek için Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği açıldı

Denizli’de obeziteyi önlemek için Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz Polikliniği açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.