18 Aralık 2025
Altın 5950.907
BIST 11286.81
Dolar 42.728
Euro 50.2506
Sterlin 57.1689
Ankara -4°C

"Depresyon Dünya İnsanının Birinci Sorunu Olacak"

"Depresyon Dünya İnsanının Birinci Sorunu Olacak"
Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, dünyada küresel hastalık yükünde 3.

Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, dünyada küresel hastalık yükünde 3.sırada yer alan depresyonun 2030 yılında ilk sırada olması beklendiğini ifade etti. Karadağ, “Toplumumuzun gerekli tedbirler alınmadığı durumda ne denli büyük bir tehlike ile karşılaşacağının göstergesidir.” dedi.

    İl Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ, depresyonun tüm dünyada yaygın olarak görüldüğü ve görülme sıklığı her geçen yıl artan bir hastalık olma özelliği taşıdığı için uzmanlar tarafından küresel bir kriz olarak değerlendirildiğini kaydetti. Karadağ, depresyonun birkaç çeşidinin bulunduğunu belirterek, “En sık görülen belirtiler aşırı üzüntü, karamsarlık, zevk alamama, uyku bozukluğu, iştahsızlık olduğu gibi daha ağır depresyon türlerinde kişilerde hezeyanlar görülebilmektedir. İnsanlar yaşamlarında zaman zaman kayıplar, travmalar, hayal kırıklıkları yaşadıklarında depresyonun belirtileri arasında sayılan durumları da farklı seviyelerde yaşayabilmektedir. Ancak eğer bu belirtiler uzun süre görülmeye devam ediyorsa ve kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkiliyorsa uzmanlardan yardım almada acele edilmeli, bu depresif duygu durumundan kurtulmalıdır.” dedi.

    Depresyon ile ilgili birçok etkin tedavi geliştirilmiş olmasına rağmen birçok ülkede veya bölgede yeterince yaygınlaştırılamadığının altını çizen Karadağ, depresyon tedavisinin sadece ilaç tedavisi olarak görülmesinin yanlış olduğu uzmanların fikir birliğine vardığı bir konu olduğunu vurguladı.

    Karadağ, “Depresif duygu durumuna sahip kişilerin toplum yaşamından uzaklaşmaması, sosyal hayatını çeşitli uğraşılarla zenginleştirmesi, spor yapması ve hobiler edinmesi depresyon tedavisine önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir