1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Derin Yapılanma Araştırılıyor!
Derin Yapılanma Araştırılıyor!

Derin Yapılanma Araştırılıyor!

Başbakan Erdoğan: "Provokasyonu bekliyordum ama..."

A+A-

SON.TV / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 günlük Kuzey Afrika seyahatinin son gününde kendisini takip eden gazetecilerle yaptığı sohbette Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan sorularımız üzerine “Demokratik taleplere canımız feda. Biber gazı olayındaki aşırılıkları eleştirdik. Ama dünyada biber gazının yasak olduğu hiçbir gelişmiş ülke yoktur. Bırakın sadece biber gazı kullanmayı Amerika’da Wall Street olaylarında 17 kişi öldü” dedi.

Gezi Parkı ve Taksim Meydanı

Belediye başkanlığım döneminde bana bunu bir arkadaş getirmişti. “Orada bir kışla vardı” dedi. Ben o ana kadar orda kışla olduğunu bilmiyorum. Bana roleveleri çıkardı ve hakikaten şaşırdım. Gerçekten çok güzel bir eser. Tabii bu benim kanaatimdi. Başbakan olunca arkadaşların çalışmasın istemiştim. Sağolsun Kadir Bey yaptırdı. Kışla belli bir bölgeyi kapsıyor. Topçu Kışlası’nı, Selimiye Kışlası gibi kullanacak halimiz yok. İstiyoruz ki zenginlik katan işlevi olsun. Bir AVM ifadesi geçince bu İstinye Park, Kanyon gibi anlaşıldı. İstanbul’un ciddi bir şehir müzesi yok. Turistler için cazibe merkezi yapar. Burada kitabevleri, geleneksel hat tezhip olabilir. Bir de AKM meselesi var. Ben bu haliyle AKM’yi Taksim’e yakıştıramıyorum.

Derin yapılanma araştırılıyor

Şu anda onlar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Her şey olabilir. Bizim gençlik örgütümüzün sosyal medyayı kullanabilmek adına çalışmaları var. Dezenformasyon bu kadar aşırı kullanılamaz. Hakaretin bini bir para, ahlaki olmayan pek çok şeyler... Burada ilginç olan şeylerden biri. Döner bıçaklarıyla güya yüz kadar mensubumuz Taksim’e saldırıya geçmiş. İzmir’de atılan twitlerden bazıları. Alsancak otoparkı ikinci katında toplu işkence başladı. Kesin bilgi, yalvarırım biri yardım etsin. Bunlar yazıldı.

Üç ay öncesinden haberlerini aldık

SADECE içeride değil dışarıda da bunun uzantıları var. İki üç ay öncesinden benzer haberleri alıyorduk. Ama biz çevre ve yeşil bahane edilerek bu adımın atılacağını düşünmüyorduk. Çünkü en başarılı olduğumuz alan çevrecilik. Başka bin yerden olabilir diye düşünüyorduk. AKM, Topçu Kışlası veya Taksim Camii’ne yönelik olabilir diye tahmin ediyorduk.

Ne istediler de verilmedi

Karşınızda bin kitle var ve hiçbir şeyi dinlemeden geliyor. Demokrasi içerisinde özgürlükler çerçevesinde sizden bir talep olur. Siz bu talebe ters bir tepki ortaya koyarsanız burada aklarsımız o yerlerde gösterinizi yapabilirsiniz. Bizden herhangi bir miting alanı mı veya toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu ile alakalı bir şey mi istendi? Demokratik taleplere canımız feda.

Esad ile görüşen vekil beni eleştiriyor

Çok enteresandır. CHP Hatay Milletvekili’nin kendi ilinde attığı mesaj var. Esed’e giden ekipte yer alan bir isim. Esed’e katliamcı demezken ağaç sökümü üzerinden meşruiyet tartışması başlattılar. Hatay (Reyhanlı) olaylarında aktif rol oynayan istihbaratçının (Şam’a) götürdüğü kişilerden biri. İşi siyasi mezhepçiliğe taşıma gayretleri içinde olanların öncülerinden bir tanesi.

Yavuz ismi asla bir tavır değil!

Bizim ağzımızdan ne çıkarsa çıksın, 3. köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesi... Bunu birileri bir yerlere çekecektir. Ben Osmanlı padişahları içerisinde Yavuz Sultan Selim’i çok farklı yere yerleştiren bir insanim. 8 yıla neleri sığdırdığı ortadadır. Mekke’nin fethi, kutsal emanetler... Yavuz çok zekiydi. Dirayetli olmanın yanında haksızlığa tahammül edemeyen bir insandı. Yavuz olayına böyle baktık. Bu, asla alevi vatandaşlarımıza yönelik bir tavır değildir.

Allah’tan Marmaray’dan haberleri olmadı

Bir grup da 3. köprü aleyhine de gösteri yaptı. 300-500 kişi. Ne olursa olsun. Bunlar 1. ve 2. köprüye de karşı çıkmışlardı. İnanın denizin altından raylı sistem yapıldığını bilseler karşı çıkardılar. Allah’tan haberleri olmadı. 29 Ekim’de rayı sistem, 2015’te tüp geçit ve 3. köprü hizmete girecek. Bunları kim için yapıyoruz? AK Parti için değil, 76 milyon için yapıyoruz. Bizi ciddi manada üzüyor bunlar.

Samimi başladı istismar edildi

Bu süreç içerisinde bu talepleri yapanların durumuyla bu talebin dışında kalanların ayrışmasını yapmak durumundayız. Ağaçların sökülmemesi talebini samimi olarak yapanlar dışında samimi diyorum, bunun altını çiziyorum. Bunların dışında istismar etmek suretiyle bu olayları teşvik eden DHKP-C’den İşçi Partisi’ne kadar bunların tohumlamasını yapan gruplar var, istihbarat elimizde mevcut. Madem olay Gezi Parkı’dır bununla ilgisi olmayan iller neden buna dahil oldu? Niçin İzmir, Ankara veya özellikle Hatay? Demek ki olay Gezi Parkı olayı değil. Gezi Parkı bahane, gerisi şahane mantığıyla yürütülen bir süreç.

Yakıp yıkanlar mı çevreci şimdi

Acaba bu kilit taşlarını sökmek suretiyle, dükkanlara, araçlara zarar verenler, kamunun mallarını yakıp yıkanlar, kaldırım taşları ve bordürlere varıncaya kadar zarar verenler bunu çevrecilik anlamında mı yapıyor? Çevrecilik ise kimse bana çevrecilik dersi vermesin. 2 milyar fidan, 800 milyon 3 yaş grubu ağaç diktik. Hektarlarca milli park yaptık. Şu anda bedelsiz arazi tahsisleri yapıyoruz. Diyelim ki 500 dönüm arazi veriyoruz, ağaçlandır, piknik alanı olarak işlet diyoruz.

Amaç Başbakan ve partiyi yıpratmak!!

Orman alanlarını çoğaltma manasında devlet halkıyla beraber yürüyor. Maalesef bizi anlama adına değil, anlamak istemeyişleri adına bunu yapıyorlar. Çünkü bunu yapan AK Parti ve AK Partili Başbakan Tayyip Erdoğan. Acaba biz AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ı bu yolla yıpratabilir miyiz? Benim vatandaşımla bir problemim yok. Öyle veya böyle bizim yaptığımız bütün hizmetler 76 milyona dayalı hizmetlerdir.

Gazdaki aşırılığı zaten eleştirdik!

BİBER gazi olayındaki aşırılıkları eleştirdik. Ama dünyada biber gazının yasak olduğu hiçbir gelişmiş ülke yoktur. Bırakın sadece biber gazı kullanmayı Amerika’da Wall Street olaylarında 17 kişi öldü. Aynı şey İngiltere, Almanya ve Fransa’da oldu. Biber gazını fevkalade bir hal olmadıktan sonra asla kullanmayacaksınız. Su kullanın, bu tür dağıtma işlemlerini yapın diye söyledik. Buna daha sonra büyük ölçüde uydular.

Polis Başbakanlığı korumasın mı?

Çarşı Grubu diye bir grup var. Bu grup geliyor Başbakanlık ofisine saldırıyor. Diyorlar ki polis çekilsin. Polis nasıl çekilsin? Polis Başbakanlık ofisini korumayacak mı? Bu kişiler elini kolunu sallayarak Başbakanlık ofisine girsin, işgal etsin. Polis buna mı müsaade edecek? Aynı şekilde Ankara’da da Başbakanlığa, il merkezimize yürüdüler. Polis bunları korumayacak mı?

"Kimsenin içmesine karışmayız, trafikte yakalanırsa hesap verir!"

Anlamak istemiyorlar. Evinde giderken bira, rakı, votka, şarap alır, isteyen evinde, restoranında içer. Ama belli bir limitin üzerinde çıkınca trafikte polise yakalanınca hesabı vermek zorunda..

Balkon konuşmasına benzer bir konuşmayı gelmeden önce havaalanında yaptım. Birliğimizi bozmak isteyenlere karşı bu oyunu bozsunlar. Ben vatandaşımın hizmetkarıyım, efendisi değilim diyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.