Bakırköy'de bir kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı olayı şöyle gelişti: Cizreliler Derneği'nin yanında bulunan Şenlik Kıraathanesine gelen silahlı saldırganlarla garson İlhan Başaran arasında arbede yaşandı. Saldırganlardan kaçan Başaran hemen yan taraftaki Cizreliler derneğine sığındı. Bu sırada derneğe gelen saldırganlar rast gele ateş etti. Dernek'te bulunan Mehmet Selim Dindar ile birlikte, Mehmet Gökalp, Hacı Ugiş, Abdullah Cangir, Mehmet Sait Diclehan yaralandı. Yaralılardan Mehmet Selim Dindar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Selim Dindar bugün son yolculuğuna uğurlandı. Dindar'ın cenazesi ilk olarak saldırının gerçekleştiği Cizreliler Derneği önüne getirildi. Burada Dindar için helallik istendikten sonra kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Avukat Adnan Tüzün, "Saldırı ilk bakışta adi bir olay gibi görünüyor. Ancak arkadaşımızın üzerinden 7 kurşun çıkması biraz düşündürücü." Dedi.
Tüzün, "Emniyet olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hepsi seferber olmuş durumdalar. Biz cenazemizi diğer cenazeler gibi provokasyona alet olmadan bize yakışan bir şekilde defnedeceğiz" dedi. Dindar için helallik istendikten sonra cenaze evinin önünden geçirilerek Osmaniye Camii'ne götürüldü. Dindar için ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Namazdan önce cami avlusuna getirilen Dindar'ın tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtlar yakan Dindar'ın yakınlarını diğer vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.
Mehmet Selim Dindar'ın cenazesine DTP milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti Şırnak Milletvekili Veli Seyda'nın yanı sıra çok sayıda yakını ve Cizreliler Derneği üyeleri katıldı. DTP Milletvekili Hasip Kaplan, olay ile ilgili bir şey söyleyecek misiniz? Şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı. İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Dindar'ın cenazesi Kazlıçeşme mezarlığında toprağa verildi.
(CİHAN)