21 Ağustos 2026
Altın 7130.27
BIST 14514.82
Dolar 48.0422
Euro 56.1703
Sterlin 65.5743
Ankara 34°C

Devlet Bakanı Çelik: Türkiye'de Hukuka Dayalı Olmayan Uygulamalar Dönemi Geride Kaldı

Devlet Bakanı Çelik: Türkiye'de Hukuka Dayalı Olmayan Uygulamalar Dönemi Geride Kaldı
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de bir sürecin geri kaldığını belirterek, gerek EMASYA açısından, gerekse sözlü ve benzeri hukuka dayalı olmayan uygulamalar döneminin kapandığını söyledi. Bakan Çelik, partis

Bakan Çelik, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nca düzenlenen 'Kadın Kolları Toplantısı' öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hasta ziyareti için GATA'ya girişinin engellenmesini değerlendiren Bakan Çelik, konuyla ilgili bütün siyasi partilerin sivil-asker bütün kesimlerin açık ve şeffaf bir şekilde yorumları olduğunu söyledi.

En yetkili ağızların bu şekilde tavrın son derece yanlış olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Çelik şöyle konuştu: "Türkiye'de birçok tartışma var. Ama bir türban tartışması şu anda yaşanmıyor. Türkiye'de bir süreç bu şekilde, gerek EMASYA açısından, gerekse sözlü ve benzeri hukuka dayalı olmayan uygulamalar dönemi geride kalmış oluyor. Bu anlamda son derece sevinilecek bir durum. Demokrasi açısından övüneceğimiz bir tablo diye ifade ediyorum. Diğer tartışmaların tümü ise muhalefetin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor."

"MUHALEFETİN SORUNU BİRŞEY ÜRETEMEMESİ"

Muhalefetin asıl gündeme bir türlü gelemediğini ve Türkiye'de konuşulması gereken gündemi belirlemede zorluk çektiğini ifade eden Çelik, muhalefetin iktidarın yaptığı çalışmaları 'karalayarak, konuyu biraz daha dramatize ederek, başka başka alanlara çekerek acaba prim yapabilir miyim' gibi bir davranış içerisinde olduğunu kaydetti.

Bunun son örneğinin Meclis'te yaşandığını belirten Çelik şöyle devam etti: "Meclis'te Çalışma Bakanlığı ile ilgili bir gensoru var. Gensoruyla ilgili çok ciddi bir şey konuşulmadı. Konuşulanların ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Gensoruyu verdiyseniz bence gensoruyla ilgili sarsıcı şeyler söyleyeceksiniz. Bunu söyleyemeyip de alakası olmayan konuları gensoru vesilesiyle dile getirirseniz sayın Başbakan'ın dediği gibi 'gensorunun cılkı çıktı' ifadesi o zaman doğruluk kazanmış oluyor. Ben bu anlamda da sorunu muhalefet sorunu olarak görüyorum. Muhalefetin bir şey üretememesi."

"ZAMANI GELİNCE HERŞEY AÇIKLANACAKTIR"

Bir gazetecinin, "Başbakan'ın 'benim yaşadığım şeyleri anlatmaya kalksam ülkem kaldırmaz' dedi. Siz sayın başbakanın yakın çalışma arkadaşısınız. Sizce başbakan'ın söylemek istediği nedir?" sorusuna işe şu yanıtı verdi: "Sayın Başbakan Türkiye'nin Başbakanı. Yaşadığı çok şeyler vardır. Bunlar çok doğaldır ve her başbakan yaşamıştır. Neyin ne zaman açıklanması gerektiğini ise Türkiye'de en sorumlu kişi olarak kendisinin belirlemesi en doğaldır. En uygun zamanda da bunlar açıklanacaktır. Nitekim işte bugünlerde yine kendisinden değil, bir vesileyle açıklanan GATA olayına o da açıklık getirdi. Ve geçmiş süreçte bu gündeme gelseydi nasıl bir değerlendirme olurdu sizin takdirlerinize bırakıyorum. Ama bugün değerlendirmede herkes ittifak etti. Bu davranışın yanlış olduğunu teyit etti. Onun için zamanı gelince her şey açıklanacak." (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir