1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Devletin verilerini ‘Sürat’le taşıdılar!
Devletin verilerini ‘Sürat’le taşıdılar!

Devletin verilerini ‘Sürat’le taşıdılar!

15 Temmuz gecesi TRT ile Digitürk’ün yayınlarını kesme görvi verilen Sürat Teknoloji’yle ilgili dikket çekici bilgiler FETÖ’nün çatı iddianamesinde çıktı. İddanamede, MOBESE’yi kuran şirketin devletin tüm gizli verilerini arşivleyip örgüte aktardığı belir

A+A-

Darbe gecesi uzmanlarına TRT ve Digitürk’ün yayınını kesme görevi verilen Sürat Teknoloji’yle ilgili dikkat çekici ayrıntılar, Ankara’daki FETÖ “çatı” iddianamesinden çıktı!

Örgütün eski emniyet imamı Kemalettin Özdemir, iddianamedeki ifadesinde, Sürat Teknoloji’nin devletin tüm verilerini ve gizli bilgilerini arşivleyip örgüte aktardığını anlattı. Sürat Teknoloji, İstanbul Emniyeti adına MOBESE sistemini de kurmuştu.

Karar'ın haberine göre; Kanlı darbe gecesi TRT ve Digitürk’ün yayınını kesmek için cuntacı askerlerle işbirliği yapan bilişim uzmanlarından üçünün, Sürat Teknoloji firmasının yöneticileri oldukları tespit edilmişti. İstanbul Emniyeti için MOBESE sistemini kuran Sürat Teknoloji’nin hain örgüt adına yürüttüğü faaliyetlerin, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen FETÖ “çatı” iddianamesinde yer aldığı ortaya çıktı. FETÖ’nün eski emniyet imamı olarak tanık sıfatıyla beyanları iddianameye konulan Kemalettin Özdemir, Sürat Teknoloji’nin devlete ait ihalelere girerek bakanlıklar ve kurumlar içerisinde alt yapı teknolojisi oluşturarak devletin tüm verilerini ve gizli bilgilerini yedekleyip örgüte arşiv temin ettiğini anlattı.

ABD’YE GİDİNCE DEĞİŞTİ!

Fetullahçı terör örgütünün bir dönem en önemli isimlerinden biri olan ve gözlerden uzak durmayı tercih eden Özdemir, ifadesinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili de çarpıcı bilgiler veriyor. Özdemir, Gülen’in 1999 yılında ABD’ye gitmesinden sonra harekette değişimin başladığını belirterek, “Bu dönemden sonra Gülen’in gayesinden saptığını anladık” dedi. Gülen’in örgütün tek ve ebedi lideri olduğunu ifade eden Özdemir, “Terörist başının kendisinden sonra yerine geçebilecek hiç kimseye referans olmadığından Gülen’in ölümünden sonra hain örgütün bütünüyle dağılacağı” iddiasında bulundu.

AKRABALAR YÜKSELİYOR

Örgüt içi evlilikten de bahseden Özdemir, “Örgüt mensubu erkek ve bayanlar, evliliği kendilerine gösterilen kişiyle yapmak zorunda. İtiraz edenler dışlanır. Fetullah Gülen’in akrabaları ile evlendirilen kimselere örgütte üst düzey görevler verilir.” FETÖ yapılanmasında evlilikler örgüt içinde cemaatin önde gelenleri tarafından örgüt mensuplarına tavsiye dilerek gerçekleştiriliyor. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.