1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DHKP-C operasyonu başladı!
DHKP-C operasyonu başladı!

DHKP-C operasyonu başladı!

Silah yüklü botla Yunanistan'dan Türkiye'ye girmeye çalışan DHKP-C'lilere operasyon yapılmasını, Türkiye tarafından haberdar edilen ABD'nin istediği belirtiliyor!!

A+A-

Adalet Bakanlığı ile AK Parti'ye yönelik saldırının faili DHKP-C'li Hasan Biber, yeni saldırı için Türkiye'ye botla gelirken Sisam adasında yakalandı. Biber'in yeriyle ilgili istihbaratı Türk istihbaratı üç gün önceden Yunanistan'a, AB ve ABD'ye bildirdi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, Atina'nın teröristleri görmezden gelmesinden çekinen Türkiye, ABD ve AB'yi de uyardı. ABD de Yunanistan'a gereğinin yapılması talimatını verdi ve operasyon başladı.

Ankara'daki ABD elçiliğine yönelik DHKP-C'nin canlı bomba eylemi düzenlemesinin ardından Türkiye, Yunanistan'daki terör kamplarında kalan DHKP-C'yi yakın takibe aldı. Yunanistan ile yapılan ikili görüşmelerde örgüt kamplarının kapatılmasının geciktirilmesi ve isimleri verilen militanların tamamının gözaltına alınmaması üzerine bu ülke üzerinde uluslararası baskı oluşturulabilmesi için ABD ve AB devreye sokuldu.

DHKP-C'nin Yunanistan kampları ve eylemcileriyle ilgili elde edilen tüm bilgiler ABD ve Yunanistan tarafıyla anında paylaşıldı. Son olarak 19 Mart'ta Adalet Bakanlığı'na saldırının ardından Yunanistan'a kaçan Hasan Biber, bu kez yanına aynı olayın faillerinden Suriye'ye kaçan Muharrem Karataş'ın yerine Mehmet Yayla'yı alarak Türkiye'ye ikinci bir eylem için giriş yapmak istedi.

Hasar Biber ile ilgili Türk istihbaratının elde ettiği bu bilgi üç gün önce paylaşıldı. Biber ve beraberindekilerin deniz yoluyla Yunan adalarından Türkiye'ye giriş yapmak isteyeceği bilgisi ABD'nin terörle ilgili mercilerine iletildi. ABD de Türkiye'nin verdiği istihbaratı Yunan makamlarıyla paylaşarak gereğinin yapılmasını istedi. Yunanistan polisi de bilginin teyidi için Türk tarafını aradı. Türkiye'den Yunanistan'a 'Botla Sakız Adası'ndan gelecekler' bilgisi verildi. Bunun üzerine önceki gün Sakız Adası açıklarında Türkiye'ye giriş yapmak isteyen DHKP-C'li Hasan Biber, Mehmet Yayla ve onlara yardımcı olan 2 yabancı pasaportlu Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da Biber'in ve diğer şüphelilerin teslim edilmesi için girişimlerde bulundu.

Yunan emniyet güçlerinin Sakız Adası açıklarında bir botta yakalanan DHKP-C'lilerin hedefinin İstanbul ve Ankara olduğu öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.