1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DHKP-C'nin eylemi son anda önlendi
DHKP-Cnin eylemi son anda önlendi

DHKP-C'nin eylemi son anda önlendi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na baskın yapmaya hazırlanan DHKP-C'li 2 terörist yakalandı.

A+A-

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı katleden ve Vatan Emniyet'e silahlı saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP-C'nin yeni bir kanlı planı önlendi. Polis üniforması giyerek ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na baskın yapmaya hazırlanan 2 terörist yakalandı. Teröristlerin üzerinden planları içeren şifreli diskler çıktı.

PLAN DEŞİFRE OLDU
Süreç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin DHKP-C'ye bağlı Silahlı Propaganda Birlikleri (SPB) üyesi teröristlerin eylem için harekete geçtiğini belirlemesiyle başladı. Şüphelilere yönelik yoğun bir teknik takip gerçekleşti. Eylemcilerin örgütün yurtdışındaki kamplarında eğitim görmüş O.D. ve A.Ü. olduğu belirlendi. SBP üyesi teröristlere yönelik fiziki takip 13 Nisan'da sonuçlandı. 2 terörist, sivil kıyafetli timler tarafından Yenibosna'da otobüs durağında beklerken yakalandı. Şüphelilerin üzerinde eylem çalışmalarını içeren şifrelenmiş dijital veriler çıktı. Bilişim uzmanlarının yoğun çabası sonucu dijital verilerin şifreleri kırıldı. Teröristlerin emniyet, askeriye, MİT ve siyasi parti binalarına, konsolosluklara, yabancı kuruluşlara, ünlü iş adamlarına ya da şirketlere yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Terör örgütü yöneticilerinin eylem yapacak üyelerinden sık sık silah ve bomba eğitimi yapmalarını istediği, çalışmalar sırasında da parmak izi bırakmamaları için eldiven kullanmalarının emredildiği görüldü. Örgüt üyelerine kalabalık ortamlarda yapacakları kişiye özel saldırılarda ise insülin iğnelerine zehir yerleştirip kullanabilecekleri anlatılıyor.

TEKNEYİ UÇURACAKLARDI!
Sorgulanan teröristlerin, bilinmeyen bir noktadan alacakları polis üniformalarını giyerek İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'nu basacakları tespit edildi. Bir işadamının teknesini havaya uçurmayı da planlayan şüpheliler O.D. ve A.Ü.sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Hedefteki kişi ve kurumları tedbirli olmaları için uyaran polis, şüphelilerin muhtemel eylemde kullanacakları silah ve mühimmatın bulunması için operasyon başlattı. Örgüt, 2008'de de ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nu hedef almıştı..(sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.