1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Dilan Polat - Engin Polat çifti için yolun sonu: 27 şirkete kayyum atandı
Dilan Polat - Engin Polat çifti için yolun sonu: 27 şirkete kayyum atandı

Dilan Polat - Engin Polat çifti için yolun sonu: 27 şirkete kayyum atandı

POLATLAR'a şok üstüne şok! Tüm mal varlıklarına kayyum atanacak! 27 şirket birden..

A+A-

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları sonrası başlatılan operasyon ile gündeme gelen ve haklarında tutuklama kararı verilen Dilan Polat, Engin Polat çiftine yönelik yürütülen soruşturma sürüyor.

Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının hakkında "Resmi belgede sahtecilik, "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 12 Ekim tarihinde Dilan ve Engin Polat, akrabaları ile 3. Dereceden yakınlarının yetkilisi olduğu 21 şirketle ilgili şüphelilere ait taşınmazlara, kara deniz ve hava ulaşımlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evraklara, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlığı değerlerine el konulmasını talep etti.

Talep doğrultusunda sulh ceza hakimliği 21 şirketle ilgili şüphelilere ait tüm malvarlığı değerlerine el konulması kararı verdi. 21 şirket arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik,Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum gibi şirketlerin olduğu öğrenildi.

27 ŞİRKETE KAYYUM TALEBİ

Şirketlere el koyma kararının ardından savcılıktan bir hamle daha geldi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Dilan ve Engin Polat ile yakınlarına yönelik soruşturmada 27 şirket için kayyum atanmasını talep etti.

Öte yandan, Dilan ve Engin Polat ve yakınlarının hakkında "Resmi belgede sahtecilik, "Suç islemek amacıyla örgüt kurmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama" ve "Vergi usul kanununu uygulamama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şüpheliler hakkındaki sevk yazısı ortaya çıktı.

'Dilan ve Engin Polat suç örgütü' ibaresine yer verilen sevk yazısında, şüphelilerden Uğurcan Ayyıldız'ın soruşturma ve operasyon sırasında suç örgütü üyelerinden Alper Kürşat Polat ile internetten iletişim kurarak yapılacak arama, el koyma ve gözaltı işlemleriyle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Ayyıldız'ın da çıkar amaçlı suç örgütü doğrultusunda örgütsel faaliyetlerde bulunduğu aktarıldı.

Şüphelilerden Mustafa Özalp'in Dilan ve Engin Polat'a ait hesaplarını yönettiği, Dilan Polat Güzellik Kozmetik'in Çorum ve Mamak şubelerinin sahibi olduğu belirtilen sevk yazısında, Özalp'in aynı zamanda Mistik Medya Reklam Ajansı Bilişim Yazılım E Ticaret'in de sahibi olduğu kaydedildi.

Bu firma üzerinden şüpheliler Dilan ve Engin Polat'a ait MASAK raporu gereğince mal varlıklarına tedbir uygulanan şirketlere bilişim ve yazılım desteği verdiği de ortaya çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.