1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Dilan Polat ve Engin Polat’ın para trafiği deşifre oldu!
Dilan Polat ve Engin Polat’ın para trafiği deşifre oldu!

Dilan Polat ve Engin Polat’ın para trafiği deşifre oldu!

Dilan Polat ve Engin Polat'a yönelik yürütülen kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturması, Türkiye'nin gündemine yerleşti. Herkes, çiftin kısa sürede kazandığı servetin kaynağını merak etti.

A+A-

49 sayfalık MASAK raporu ise Dilan Polat ve Engin Polat'ın para trafiğini gözler önüne serdi. Rapora göre Polatlara ait şirkete gelen para miktarı tam 500 milyon TL'ydi. Sahte e-ticaret, vergi kaçırma, kredi kartı dolandırıcılığı ve yasadışı bahis iddialarının yer aldığı rapordaki para ağı, adeta örümcek ağı gibiydi!

İşte o raporun detayları…

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kısa sürede servetlerini katladı… Evleri, lüks araçları, gösterişli takıları ve pahalı tatilleriyle sosyal medyadan gösteriş yaptı. Herkes, "Günde 750 bin TL harcıyorum" diyen Dilan Polat'ın servetinin kaynağını merak etmeye başladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ise düğmeye bastı.

PARA TRAFİĞİ DEŞİFRE OLDU!

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Polat çifti, tutuklandı. Haklarında hazırlanan MASAK raporunda ise Dilan Polat ve Engin Polat'a ait para trafiği tek tek anlatıldı. Adeta bir örümcek ağını andıran trafikte aile üyelerinin hesaplarına aktarılan paraların miktarı dudak uçuklattı.

ŞİRKET HESAPLARINA GELEN PARA TAM 500 MİLYON TL

Gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Dilan Polat ve Engin Polat için hazırlanan 49 sayfalık MASAK raporunu açıkladı. Buna göre raporda, Polat çiftinin ve aile yakınlarının isimleriyle de kurdukları şirketlerin para hareketleri, 46 ilde açtıkları güzellik merkezleri, kozmetik ürün satışları ve lüks araç alımları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kendi ve akrabaları üzerine de kurdurduğu şirketlerin hesabına gelen para miktarının tam 500 milyon liraydı!

ANNE, BABA, KARDEŞ HATTA YENGEYE BİLE ŞİRKET AÇMIŞLAR!

MASAK raporunda Dilan Polat ve Engin Polat'ın ortağı ya da yöneticisi olduğu şirketleri ile babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgün Yılmaz ile Engin Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun isimleri üzerine şirketlerin kurulduğu vurgulandı.

EN BÜYÜK PAY E-TİCARET SİTELERİNDEN..

Raporda aileye ait şirketlerden bazılarının, birçok ilde şubeleri bulunacak şekilde güzellik ve medikal alanlarda hizmet verdiği, kozmetik ürünlerinin kendi internet sitelerinde ve elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcılar üzerinden satışını yaptığı, şirketlerin hesabına gelen para transferinin büyük kısmının 500 milyon TL'den fazla bankaların ve İYZİCO adlı ödeme kuruluşunun pos ödemeleri ile Trendyol satışlarından kaynaklı ödemeler olduğu vurgulandı.

250 BİN TL İLE LÜKS ARAÇ ALMIŞLAR

Dilan Polat ve Engin Polat'ın para akışı MASAK'ın hazırladığı grafikte detaylıca açıklandı. Raporda çiftin ayrıca internet üzerinden yaptığı satışlarda vergi matrahını düşürmek için sahte belge kullanıldığı iddiası da yer aldı. Ayrıca MASAK raporunda, çiftin 250 milyon liralık nakit parayı lüks otomobil alımında kullanıldı da vurgulandı.

250 MİLYON TL'SİNİ NAKİT ÇEKMİŞLER

MASAK, Dilan Polat ve Engin Polat için hazırladığı raporda, kurulan sistemi de tek tek anlattı. Buna göre şirketlerde toplanan yaklaşık 250 milyon TL'nin Polat ailesinin üyeleri tarafından nakit olarak çekildiği ifadeleri yer aldı.

Raporda "Elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip kurum hesaplarından uzaklaştırıldıktan sonra kendi şahsi hesapları ile özellikle Milda Gayrimenkul unvanlı bağlı kurum hesaplarına nakit olarak yatırılıp lüks araç ve gayrimenkul alınmasının, diğer hususlar ile birlikte değerlendirildiğinde Türk Ceza Kanunu'nun 282'nci maddesinde yer alan suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçuna matuf fiiller olabileceği" bilgisi de yer aldı.

SAHTE E-TİCARET HATTA YASA DIŞI BAHİS BİLE VAR!

Dilan ve Engin Polat, kozmetik ürünleri internet üzerinden pazarladı. MASAK raporunda, 200 milyon TL'lik e-ticaretin gerçek alış satış işleminin yapılmadığı, sahte belge düzenleyen kurumlar ile bankacılık hareketi olmayan mükellefler üzerinden gerçekleştirildiği bilgisi de ver aldı.

Dilan ve Engin Polat'a ait Rise And Shine Kozmetik, Dilan Polat Güzellik Kozmetik, Dln Polat güzellik ve kozmetik, Dipomed medikal kozmetik, DP güzellik kozmetik şirketleri üzerinden sahte olduğu değerlendirilen alışların 225 milyon 743 TL olduğu açıklandı. / SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.