18 Aralık 2025
Altın 5950.907
BIST 11286.81
Dolar 42.728
Euro 50.2506
Sterlin 57.1689
Ankara -4°C

Dilan'ın Arkadaşları konuştu!

Dilan'ın Arkadaşları konuştu!
İstanbul'daki 1 Mayıs olayları yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, iş yerlerine polisin zarar verdiğini öne sürdü.

İstanbul'daki 1 Mayıs olayları yaralanan Dilan Alp’in arkadaşları, iş yerlerine polisin zarar verdiğini öne sürdü. Alp’in arkadaşları, Dilan'ın elindeki şişenin içerisinde sirke olduğunu söyledi.

Olaylı 1 Mayıs günü Dilan Alp isimli eylemci yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Alp’in yaralanmasına güvenlik güçlerinin sebep olduğunu iddia eden arkadaşları, İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında bir açıklama yaptı. Emniyetin dağıttığı Dilan Alp’in elinde şişe bulunan fotoğrafa tepki gösteren Dilek Odabaşı, şişenin molotof bombası olmadığını ve içinde sirke olduğunu ileri sürdü. Sirkenin biber gazına karşı nefes almaya yardımcı olduğunu söyleyen Odabaşı, “Sirke, limon gibi biber gazının etkisini azaltan bir şeydir. Gözleri açmaya yarar. Herkeste sirke vardı. Zaten planlanmış bir şeydi. Az çok neyle karşılaşacağımızı biliyorduk. Söz Dergisi muhalif çizgisi olan, sisteme karşı çıkarılan bir mecmuadır. Dilan da bizler gibi illegal şeylere karışmamıştır. Dilan diye gösterilenler Dilan değildir. Devlet kendini aklamak istiyor. Elinde sirke şişesi olan Dilan’dır. Ama onun dışında taş ve molotof atılırken görüntüler Dilan’a ait değildir.” iddiasında bulundu.

‘Olaylar sırasında onlarca iş yerinin zarar görmesi ve polislerin yanma tehlikesi geçirmesi’ ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Odabaşı, iş yerlerinin polisin attığı gaz bombaları sonucu zarar gördüğünü ileri sürdü.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir