Açılış, Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Safet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, hakim, savcı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Cumhuriyet Savcısı Özlem Yaman ile Hâkim Şule Atilla birlikte kesti. Konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, adliye sarayındaki hizmet binasının yetersiz olması nedeni ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nü Dinar Belediyesi'ne ait binanın boş olan üçüncü katında hizmete açtıklarını söyledi. Yıldız, bu konuda yardımcı olan Belediye Başkanı Safet Acar'a teşekkür etti.
Başsavcı Yıldız, denetimli serbestlik hakkında da bilgi vererek, "Hapis dışı infaz sistemi olan denetimli serbestlik hükümlülerinin cezalarını toplumdan dışlanmadan toplum içerisinde çekmeleridir. Bu nasıl olmaktadır, hapis cezası ve para cezası yerine, kısa süreli hapis cezalarının seçenek yaptırımları vardır. Bunlar, kamu kurumlarında ücretsiz çalışma, eğitimini yarıda bırakmış hükümlülerin eğitimlerini tamamlamaları için eğitim kurumuna devam etmeleri, meslek ve sanat sahibi olmayan hükümlülere, meslek ve sanat sahibi olmaları için eğitim proğramına devam etmelerini sağlamaktır. Ayrıca kitap okuma, ağaç dikme, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananların tedavisi, rehberlik, pisko-sosyal yardım, mahkemelere yardımcı olmak amacıyla sanıklar hakkında sosyal araştırma raporu, çocuklar için sosyal inceleme raporu, soruşturma aşamasında tutuklama yerine adli kontrol tedbirleri, bu tedbirlerden bazıları imza atma yükümlüğü, yurt dışına çıkış yasağı vb, yaptırımlar denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlüklerimiz tarafından yerine getirilmektedir. Ayrıca denetimli serbestliğin yardım ayağı olan koruma kurulları eski hükümlüler iş bulmalarında, işyeri açmak isteyenlere kredi, pisko-sosyal yardım, mağdurlara uğradıkları zararının giderilmesi piskolojik ve sosyal yardım da koruma kurullarınca yapılarak eski hükümlüleri topluma kazandırarak tekrar suç işlenmesinin önlenmesi amaçlanarak toplumu korumaktır." dedi.
Başsavcı Yıldız, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde bir şube müdürü, bir öğretmen ve beş infaz ve koruma memuru görev yapacağını sözlerine ekledi.
(CİHAN)