15 Şubat 2026
Altın 7075.06
BIST 12433.5
Dolar 43.7242
Euro 51.9199
Sterlin 59.5847
Ankara -1°C

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu Hollanda Temaslarını Lahey'de Basına Değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu Hollanda Temaslarını Lahey'de Basına Değerlendirdi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen'in davetlisi olarak Hollanda'ya yaptığı bir günlük çalışma ziyaretinin ardından basına Lahey'de değerlendirmede bulundu. Dışişleri Bakanı A

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hollanda'da ki bir günlük resmi temaslarında Türkiye yararına yararlı ve çok iyi bir görüşme yaptıklarını söyledi. Bakan Davutoğlu iki ülke arasında hiçbir siyasi sorun bulunmadığı aktardı. Davutoğlu "Hollanda ile ekonomik ilişkileri daha da ileriye götürebilmek açısından önemli adımlar attık. İki ülke arasında son derece iyi ve dostane ilişkilerin bugün yapılan konferans çalışmalarıyla daha da ileriye gideceğine inanıyorum." dedi.

Azerbaycan'ın hakları korunacak

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Hollanda'da ki görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, Türkiye'nin AB müzakere süreci, bölgesel ve öteki uluslararası sorunları da ele aldıklarını anlattı. Davutoğlu, birçok konuda görüş birliği içinde olduklarını ve Hollanda'nın Türkiye'nin AB'ye tam üye olması konusunda verdiği desteği sürdürdüğünü ifade etti.

Davutoğlu, görüşmelerde Kıbrıs konusundaki gelişmelerin de ele alındığını ve Kıbrıs sorununun Türkiye'nin AB ile üyelik sürecini doğrudan etkileyecek bir konu olmadığı konusunda görüş birliği içinde bulunduklarını söyledi. Davutoğlu, Ermenistan ile başlayan ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde, kesin şekilde Azerbaycan'ın haklarına zarar verecek hiçbir çalışma içinde olmayacaklarını açıkladı. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir