24 Ekim 2026
Altın 6593.04
BIST 11116.99
Dolar 49.6092
Euro 55.5788
Sterlin 66.4303
Ankara 21°C

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Gümülcine ve İskeçe'ye müftü atamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'ın Gümülcine ve İskeçe'ye müftü atamasına tepki
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Gümülcine ve İskeçe’de sözde müftüler atayarak Batı Trakya Türk Azınlığının uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerini hiçe saydığını belirtti.

İSTANBUL

Bakanlık, Yunanistan'ın Batı Trakya Türk Azınlığının müftülüklerine yönelik uygulamaları hakkında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Yunanistan, Gümülcine ve İskeçe’de sözde müftüler atayarak Batı Trakya Türk Azınlığının Lozan Barış Antlaşması ve uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerini hiçe saymayı sürdürmektedir." değerlendirmesine yer verildi.

Müftülük müessesesinin, Batı Trakya Türk Azınlığının dini, toplumsal ve kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulanan açıklamada, Yunanistan'ın, ülkede resmi bir azınlık olan Batı Trakya Türk Azınlığının kendi seçtiği müftüleri tanımamakta ısrar ederek azınlığın iradesini ve din özgürlüğünü göz ardı ettiği ve temel insan haklarına yönelik çarpık bakış açısını bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Açıklamada, "Yunanistan makamlarını, Azınlığın seçtiği meşru müftüleri tanımaya ve atanmış müftüleri dayatma teşebbüslerinden vazgeçmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir