21 Ağustos 2026
Altın 7126.78
BIST 14514.82
Dolar 48.0354
Euro 56.1496
Sterlin 65.5494
Ankara 34°C

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Görmez: Son 6 Yılda 60 Yıldan Fazla Eser Yayınlandı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Görmez: Son 6 Yılda 60 Yıldan Fazla Eser Yayınlandı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Görmez, son 6 yılda 60 yıldan daha fazla eser yayınlandığına dikkat çekti. Prof.Görmez, bu rakamı yukarıya çıkarmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bolu Müftülüğü Diyanet Yayınları Satış Merkezi ile Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun açılışı yapıldı. Belediye eski nikâh salonu önünde yapılan açılış törenine, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Daire Başkanı Yüksel Salman, Belediye Başkanı Alâeddin Yılmaz, Müftü Yaşar Yaprak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Kur'an-ı Kerim okundu.

Diyanet İşleri Dini Yayınlar Daire Başkanı Yüksel Salman, törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yayın sayısının artırılması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez de son 6 yılda, 60 yıldan daha fazla eser yayınlandığına dikkat çekerek, bu rakamı daha da yukarıya çıkartmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak ise son 5 yılda Cumhuriyet tarihinin en fazla yayınının yapıldığını ifade ederek, büyük ivme kazanıldığına dikkat çekti.

Bolu böyle bir yer kazandığı için memnuniyetini dile getiren Yaprak, konu ile ilgili olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bolu Belediye Başkanı Alâeddin Yılmaz da açılan yerlerin Bolu halkına hayırlı olmasını diledi. Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise, okumanın önemine değindi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaeddin Yılmaz'a katkılarından dolayı plaket verildi. Diyanet Yayınları Satış Merkezi ve Aile İrşat ve Rehberlik Merkezi, kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılış töreninin sonunda törene katılan vatandaşlara ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar kitap alabilmek için izdihama neden oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir