21 Ağustos 2026
Altın 7086.57
BIST 14469.02
Dolar 48.0598
Euro 56.3214
Sterlin 65.7284
Ankara 30°C

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'ndan Ailelere: Çocuklarınıza Erkek Yaşta Kur'an Öğretin

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'ndan Ailelere: Çocuklarınıza Erkek Yaşta Kur'an Öğretin
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ailelere 'çocuklarını zamanında, erken yaşta Kur'an öğretimi konusunda yönlendirmeleri'ni tavsiye etti. Barda

Bardakoğlu, Kahramanmaraş'ta Hz. Ukkaşe Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Camiyi gezen Bardakoğlu, burada Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kur'an kurslarının önemini vurgulayan Bardakoğlu, "Biz Kur'an kurslarımızın pedagojik esaslara uygun, açık, şeffaf, hesabı verilebilir olmasına önem gösteriyoruz. Bu itibarla da Kur'an kurslarımızın sayısının artması, ülkemizin birliği ve beraberliği, huzuru ve güveni demektir. Kur'an kurslarımız anayasamızın 24'üncü maddesinde ifade edildiği şekliyle, din eğitiminin devletin gözetimi altında yapılması ilkesini ailelerin iznine bağlı olarak çocuklarımızın zamanında yeterince din eğitimi alması ihtiyacının parçasıdır." dedi.

Tatil döneminin geldiğine dikkat çeken Bardakoğlu, görevlilerin gereken dikkati göstereceğini ifade ederek, "Mevzuata uygun şekilde camilerimizi, kurslarımızı, halkımızın din hizmetine tahsis edeceğiz. Aynı zamanda bütün camilerimiz, din eğitimi için, Kur'an eğitimi için çocuklarımıza mekân olacak inşallah." ifadelerini kullandı. Ailelere de tavsiyelerini sıralayan Bardakoğlu, "Ailelere en önemli tavsiyem, çocuklarını zamanında, erken yaşta Kur'an öğretimi konusunda yönlendirmeleri ve zamanında Kur'an eğitimini almasını sağlamaları. Çünkü anne babanın en önemli mesuliyetlerinden birisi, çocuğunun maddi sağlığını sağlamak ama manevi bakımdan da yetişmesine imkân hazırlamaktır. Biz çocuklarımızın hem maddi hem manevi sağlıklarından, yetişmelerinden sorumluyuz. Anne ve babaların en önemli sorumluluklarından bir tanesi budur." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir