21 Ağustos 2026
Altın 7118.79
BIST 14514.82
Dolar 48.0608
Euro 56.1801
Sterlin 65.3955
Ankara 34°C

Diyanet-Sen Keşan Temsilcisi Köpçü: Danıştay'ın Kararı Eğitim Özgürlüğüne Katsayı Ambargosu

Diyanet-Sen Keşan Temsilcisi Köpçü: Danıştay'ın Kararı Eğitim Özgürlüğüne Katsayı Ambargosu
Diyanet-Sen Keşan Temsilcisi Cemil Köpçü, Danıştay'ın eğitim özgürlüğüne katsayı ambargosu koymasına tepki gösterdi.

Cemil Köpçü, açıklamasında, Türkiye'de demokratikleşmeye dönük adımlar ve açılımlarla milletçe kucaklaşmaya, topyekûn kalkınmaya ve özetle 21. yüzyıla yakışır bir sistem örülmeye çalışılırken, 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 Şubat 1997 darbesinin dinamikleştirdiği çeşitli yapıların, gestapo mantığıyla direnç göstermeye devam etiğini belirtti.

Danıştay'ın, önceki kararının gerekçesinde kullandığı, 'ölçülülük ilkesi dikkate alınarak belirlenecek olan katsayı' ifadesiyle zaten niyetini belli ederek, meslek liselilere hususen imam-hatiplilere üniversite kapısını aralayan her türlü hesabı bozacağını ilan ettiğini ifade eden Cemil Köpçü, açıklamasına şöyle devam etti:

"İdare hukukunda çok temel ve değişmez bir kural vardır; bir kararı tesis eden makam, daha sonra o kararı değiştirebilir veya kaldırabilir. 1998 yılında, katsayı kararını alan YÖK değil miydi?

Aynı YÖK, 1998 yılında almış olduğu katsayı kararları üzerinde bir takım düzenlemelere gidemez mi? YÖK üyeleri değişince Danıştay'ın kararı da kişilere göre değişmekte midir? 1999 yılında, 'evet, bu konuda (katsayı meselesinde) karar da yetki de YÖK'ündür' diyen aynı Danıştay'ın almış olduğu bu yeni karar, yargının, yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi anlamına gelmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir