21 Ağustos 2026
Altın 7123.34
BIST 14514.82
Dolar 48.0592
Euro 56.1868
Sterlin 65.4147
Ankara 34°C

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İki Köy Okuluna Kütüphane Yaptırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İki Köy Okuluna Kütüphane Yaptırdı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Her Köye Bir Kütüphane' kampanyası kapsamında Sergen ve Alkan köylerindeki okullara birer kütüphane yaptırdı. Hani ve Eğil i

Hani ve Eğil ilçelerindeki köylerde gerçekleşen açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı.

Törene Hani ve Eğil İlçe Milli Eğitim yetkilileri ile öğrenciler de katıldı.

Çocuklarla birlikte kitapları inceleyen Baydemir, kütüphanede dünya klasikleri, yerli kültür ve tarihi anlatan çok sayıda eser bulunmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Baydemir, kütüphanelerin aydınlanma yuvası olduğunu belirtti. Dezavantajları ortadan kaldırmak için çabaladıklarını aktaran Baydemir, çocukların okumasına fırsat vermek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Kendisinin öğrenci olduğu dönemde bir çok imkandan yoksun okuduklarını ifade eden Baydemir, "Bugün dünya klasikleri, ulusal edebiyat, yerel tarih ve kültür ile ilgili kitaplar var bu kütüphanede. Çocuklar, gençler yolunuz açık olsun." dedi.

Baydemir, öğretmenlerin de kutsal bir iş yaptığının altını çizdi. İlköğretim öğretmenlerinin çocukların gelişiminde önemli yeri olduğuna dikkat çeken Baydemir, şöyle devam etti: "İlkokul öğretmenim olmasaydı okuyamazdım. Sizler geleceğin mimarları, mühendisleri, hemşireleri, öğretmenleri, vali, milletvekili, belediye başkanlarısınız."

Hani Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Günsel de 1986'da Ziya Gökalp Lisesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ile birlikte okuduklarını hatırlatarak, "Aradan 25 yıl geçtikten sonra ben İlçe Milli Eğitim Müdürü, Baydemir ise Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Umarım 25 yıl sonra aynı anıları siz de yaşarsınız." diye konuştu.

Hani'nin Sergen ve Eğil'in Akalan köyleri ilköğretim okulu yöneticileri, Baydemir'e katkılarından dolayı plaket verdi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir