Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde düzenlediği basın açıklamasında, zehir tacirlerine yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sağlam, sokak satıcılarına yönelik Narkotik Büro Amirliği'nin düzenlediği 3 operasyonda satışa hazır 522 gram esrar maddesi, 3 adet fişek halinde satışı hazır 10 gram eroin maddesi, bir tartı ele geçirildiğini söyledi. Sağlam, operasyonlar kapsamında 6 şüpheli şahıs yakalandığını, sevk edildikleri adli makamlarca 4 kişinin tutuklandığını söyledi.
İkinci bir operasyon ise Diyarbakır'dan batı illerine zehir sevkiyatı yapanlara yönelik yaptıklarını anlatan Sağlam, çetelere yönelik düzenledikleri 6 operasyonda 306 kilo 450 gram esrar maddesi ele geçirdiklerini kaydetti. Sağlam, operasyonlar kapsamında 13 şüpheli şahsın yakalandığını, sevk edildikleri adli makamlarca 10 kişinin tutuklandığını 3'ünün de adli kontrol kararı verilerek tutuksuz yargılanmalarına devam edildiğini söyledi.
HALKIN DESTEĞİNİ ALDIK, ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMIYORUZ!!
Emniyet müdürü Sağlam, bu yıl zehir tacirlerine yönelik 30 Eylül'e kadar yaptıkları çalışmaları da basınla paylaştı. Sağlam, "Bugüne kadar 178 operasyonda 354 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, bu şahıslardan 222 şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış, 132 şahsın ise tutuksuz yargılanması devam etmektedir. Sokak satıcılarına yönelik ise 35 ayrı operasyon düzenlenmiş ve bu operasyonlarda 67 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahısların haklarında gerekli adli tahkikat yapıldıktan sonra 31 şahıs tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Sokak satıcılarına yönelik olarak kararlı operasyonlarımız artan bir ivme ile devam etmektedir." diye konuştu. Bu yıl düzenledikleri operasyonlar kapsamında 4 ton 882 kilogram esrar maddesi, 48 kilogram eroin maddesi, 172 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirdiklerini belirten Sağlam, polis sorumluluk bölgesinde yasadışı ekimi yapılan 5milyon 689 bin 317 kök kenevir bitkisini yerinde imha etiklerini kaydetti.
SOKAKTA GÖRÜNMEYEN ADAMLARIMIZ VAR!
Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, özellikle çocuklarımızı zehirlemeye çalışan sokak satıcılarına karşı etkin bir mücadele sürdürdüklerini belertti. Sağlam, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel sokak timleri etkin bir şekilde çalışmaya devam etmekte, bu timlerimizin, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelen uyuşturucu tehdidi ile yoğun mücadeleleri sürmektedir. Sokakta göründüğü görünmeyen arkadaşlarımız da var." dedi. Kendilerine verdikleri destekten dolayı Diyarbakır halkına teşekkür eden Sağlam şunları söyledi: "Polisimizin suç ve suçlularla mücadelesinde, halkımızın desteği başarılı operasyonlarda önemli rol oynamaktadır. Düzenlenen operasyonların birçoğu, 155 polis ihbar hattını arayarak ihbarda bulunan vatandaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler ışığında düzenlenmiştir. Bu nedenle tüm Diyarbakır halkına ve ihbarda bulunarak güvenlik güçlerimize yardımcı olan, birçok genç hayatın sönmesinin ve yuvasının yıkılmasının önüne geçen vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu ihbar hatlarını kullanarak güvenlik güçlerimize vermiş oldukları desteklerini sürdürmelerini, hatta bu desteklerini arttırmalarını bekliyoruz."
