05 Kasım 2026
Altın 6532.39
BIST 11478.13
Dolar 50.0097
Euro 56.1915
Sterlin 67.3756
Ankara 12°C

Diyarbakır Polisi Araba Hırsızlığı Çetesini Çökertti

Diyarbakır Polisi Araba Hırsızlığı Çetesini Çökertti
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği, 20 kişilik çeteyi çökertti!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği, sigorta şirketleri ile 'pert' oto alım satımı yapan iş yerlerinden, ağır hasarlı olarak satın aldıkları araçları ‘change’ yöntemiyle sahte plaka ve belgelerle satan 20 kişilik çeteyi çökertti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Kocaeli illerinden çalınan otoların bulunması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sigorta şirketlerinden ve 'pert' oto alım satımı yapan iş yerlerinden, ağır hasarlı vaziyette satın alınan ağır hasarlı otolara uyarlanarak change yapılan, sahte plaka ve belge ile bu otoları piyasaya süren 18 kişi yakalandı. Açıklamada, “Yakalanan şahıslardan change edilmiş durumda bir adet Mitsubishi Carisma, 1 Ford marka otomobil, 1 adet Citroen marka otomobil, 1 adet Passat marka otomobil, 1 adet JCB marka iş makinesi, 1 adet Tofaş Doğan marka otomobil, 1 adet Renault 19 marka otomobil ve 1 adet Kanuni marka motosiklet ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, zanlıların oto hırsızlığı yapmaktan adli makamlara sevk edildiği belirtildi. Vatandaşların araç hırsızlığına karşı şu önlemleri alması gerektiği belirtildi: “Araçlarınıza alarm ya da gizli kontak taktırın. Baston kilit ve pedal kilidi kullanın. Araçlarınızı cadde üzerlerine aydınlık yerlere park edin. Ruhsat belgesini araç içinde bırakmayın. Kontak anahtarını evde ya da büroda kolayca bulunacak yerlere bırakmayın.” CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir