22 Ağustos 2026
Altın 7106.57
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0619
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Diyarbakır Suları'nın Çevresindeki 16 Ev Daha İstimlak Edildi

Diyarbakır Suları'nın Çevresindeki 16 Ev Daha İstimlak Edildi
Tarihi Diyarbakır Surları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde 16 ev istimlâk edildi. Evleri istimlâk edilen vatandaşlara 10'ar bin TL verildi. Diyarbakır merkez Su

Diyarbakır merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, istimlâk edilen ev sahiplerini makamında ağırladı. Ev sahiplerine istimlâk beldeli olarak 10 bin TL'yi veren Demirbaş, yuva yıkmadıklarını söyledi. İstimlâk edilen evlerin boşaltılmasından sonra yıkımı gerçekleştireceklerini ifade eden Demirbaş, "Halkımızın mağdur olmaması için cam, kapı, çerçeve ile tahtalarını kullanmalarına da müsaade edeceğiz." dedi.

Demirbaş, yapılan çalışmayla surların nefes alacağını kaydetti. Sur Belediyesi, Sur çevresinin temizlenmesi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 190 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Belediye sur çevresindeki 90 evi daha istimlâk ederek yıkımını yapacak. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir