22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Diyarbakır'da 1,5 Milyon TL Değerinde Kaçak Sigara Ele Geçirildi, 83 Kişi Tutuklandı!.

Diyarbakır'da 1,5 Milyon TL Değerinde Kaçak Sigara Ele Geçirildi, 83 Kişi Tutuklandı!.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, esrar ve sigara tacirlerine son yılların en büyük darbesini vurdu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, esrar ve sigara tacirlerine son yılların en büyük darbesini vurdu. Polis, piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki gümrük kaçağı sigara ile 380 kilogram kubar esrar ele geçirdi. Operasyonda yakalanan 83 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ile Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en başarılı operasyonuna imza attı. KOM ekipleri, gümrük kaçağı sigara ticareti yapan çetelere, sınırdan piyasaya sunulan yerlere kadar kademeli olarak operasyon yaptı. İlk operasyon sınırdan geçirdikleri kaçak sigaraları Diyarbakır'dan batı illerine sevk eden çeteye yapıldı. Operasyonda 15 bin 264 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Ekipler ikinci operasyonu, sigarayı batı illerinde satışa sunulmak üzere kargolar aracılığıyla sevk etmeye teşebbüs eden çeteye düzenledi. Yapılan 30 ayrı operasyonda 40 bin 320 paket gümrük kaçağı sigara ile bin 650 paket gümrük kaçağı puro, 300 paket gümrük kaçağı pipo tütünü ele geçirildi.

Polis eş zamanlı düzenlediği operasyonun üçüncü ayağını ise, kaçak sigaraları Diyarbakır'da seyyar tezgahlarda piyasaya sürmeye çalışan şahıslara yönelik gerçekleştirdi. 11 ayrı operasyonda; bin 692 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Polis, yakaladığı 83 kişi hakkında "5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ticareti yapmak" suçundan yasal işlem yaptı, kaçakçılıkta kullanılan 6 araca el konuldu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, 12 Temmuz ile 3 Ağustos arasında uyuşturucu madde ticareti yapan çetelere de darbe vurdu. Diyarbakır ve ilçelerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri batı illerine nakletmek üzere olan 12 çete ile 2 sokak çetesine operasyon düzenledi. Operasyonlarda 319 kilogram kubar esrar ile 61 kilo 250 gram toz esrar, 9 paket içerisinde daralı 18 gram eroin ele geçirdi.

Diyarbakır'da polis, 2009 yılı içerisinde yapılan uyuşturucu operasyonlarında toplam; 4,5 ton uyuşturucu madde ele geçirirken 230 zehir tacirinin de tutuklanmasını sağladı!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir