1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır'da büyük patlama
Diyarbakırda büyük patlama

Diyarbakır'da büyük patlama

Şehit ve yaralılar var!.. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada iki polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi. Şiddetli patlama, 30 kilometre uzaklıktaki şehir merkezinde hissedildi.

A+A-

Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'lı teröristler tarafından saat 13.15 sularında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlama sonucu ilk bilgilere göre iki polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi. Ölen bir kişinin cesedinin polis merkezinin karşısındaki akaryakıt istasyonundan çıkarıldığı görüldü. Çok sayıda yaralının arasında siviller de bulunuyor.

Önündeki beton duvara rağmen üç katlı Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, patlama sonucunda kullanılamaz hale geldi.

Patlamanın etkisiyle karayolunda yaklaşık beş metre metre derinliğinde bir çukur oluştu. Doğan Haber Ajansı, bombalı aracın uzaktan kumandayla patlatıldığını bildiriyor.

Polis merkezini hedef alan saldırının ardından bölgeye çok sayıda ilk yardım ekibi, ambulans ve itfaiye araçları gönderildi. Bölgeye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastanelere götürdü. Yaralanan polisler Diyarbakır Asker Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, sivil yaralılar ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Saldırının yaşandığı bölgede akaryakıt istasyonu bulunuyor. Patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi. Patlama esnasında bölge trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü. Hasar gören araçlar arasında bir yolcu otobüsü de var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.