1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Diyarbakır’da Dostluk Kazandı, Üç Takım 1. Lig’e Çıktı
Diyarbakır’da Dostluk Kazandı, Üç Takım 1. Lig’e Çıktı

Diyarbakır’da Dostluk Kazandı, Üç Takım 1. Lig’e Çıktı

Diyarbakır’da yapılan Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu maçları sona erdi.

A+A-

Diyarbakır’da yapılan Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu maçları sona erdi. 12 takımın kıyasıya verdiği mücadelede; Çanakkale Boğaz Gücü Engelliler Spor Kulübü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol Takımı ve Muş Bedensel Engelliler Takımı 1. Lig’e çıkmayı başardı.

Diyarbakır Seyrantepe Spor Salonu’nda oynanan maçlarda takımlar 1. Lig’e çıkmak için kıyasıya mücadele etti. Maçların yapıldığı solanda düzenlenen kapanış törenine Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut’un yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleri, takım sporcuları ve idarecileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Umut, bölgesel lig final grubu maçlarına İstanbul, Çanakkale, Antakya, Giresun, Ankara, Mersin, İskenderun, Gaziantep, Muş, Batman ve Şanlıurfa Ceylanpınar’dan toplam 12 takımın katıldığını ve başarılı olmak için ter döktüğünü söyledi.

Başarılı olan üç takımın 2013-2014 sezonunda 1. Lig’de oynamaya hak kazandığını anlatan Umut, maçların dostluk ve kardeşlik içinde tamamlandığını dile getirdi. Sporcuların Diyarbakır’a hoş vakit geçirmeleri için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını belirten Umut, şehrin son bir yılda müsabakaların merkezi olduğunu söyledi.

Umut, Diyarbakır’la ilgili önyargıları kırmak için Türkiye’de farklı dallarda faaliyet gösteren 50 spor federasyonuna mektup yazdıklarını ve müsabakalarını şehirde yapmaya davet ettiklerini hatırlatarak, “Onlara ‘Gelin etkinliklerinizi şehrimizde yapın, şehrimizi yakından tanıyın’ dedik. Çok sayıda federasyon olumlu yanıt verdi. Diyarbakır’da son 4 ayda 6 ayrı federasyonun şampiyonluk müsabakaları yapıldı, 4 federasyon ise şampiyonluk maçlarını Diyarbakır’da yapacak. Sağ olsun federasyonumuz da bizi kırmadı son olarak bu şampiyonluk müsabakalarını şehrimizde yaptı. Diyarbakır’da ağırladığımız sporcular şehrimizin birer gönüllü elçisi olarak memleketlerine döndüler. Bundan gurur duyuyoruz. Spor dostluğunu, kardeşliğini yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Umut, Diyarbakır’da futbol, hentbol, futsal, halk oyunları şampiyonluklarının yapıldığını, Bedminton, Atıcılık ve Çim Hokeyi Türkiye şampiyonluklarının da yapılacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.