1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Diyarbakır'da şiddetli patlama
Diyarbakırda şiddetli patlama

Diyarbakır'da şiddetli patlama

Diyarbakır'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Patlamada 10'dan fazla kişi de yaralandı. Patlamanın, bir panzerin tamiri sırasında olduğu bildirildi.

A+A-

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde sabah saat 10.45 sıralarında şiddetli bir patlama oldu. 

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bakım-onarım binasında meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme olurken, AFAD ekipleri de olay yerine gönderildi. Ekipler, binada çalışma başlattı.

Şiddetli patlamada çevredeki ev, işyeri ve araçlarda hasar oluştu.

Patlamanın olduğu binada çökme olurken, bölgeye AFAD ekipleri gönderildi.

Patlamada çevredeki ev, işyeri ve araçlarda hasar oluştu.

Terör saldırısı olup olmadığı henüz netlik kazanmazken, patlamanın polis panzerinin onarımı sırasında meydana geldiği öğrenildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla arayarak patlama hakkında bilgi aldı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Patlamanın tamir sırasında meydana geldiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir kişinin ağır yaralandığını, bir kişinin de enkaz altında olduğunu ifade etti.

NTV canlı yayınında patlamayla ilgili açıklama yapan Sağılık Bakanı Recep Akdağ da, "Üzücü bir hadise meydana geldi. Tamirat sırasında bir patlama oldu. Yaralılar var, enkaz altında kalan yaralılardan birinin bacağında kırık olduğu belirtildi. Onun dışında ağır yaralı yok. Sivil şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz” dedi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Patlamada, 10'dan fazla kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, yoğun dumana yol açan patlama, kentin birçok ilçesinden de duyuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.