05 Eylül 2026
Altın 6898.09
BIST 14012.42
Dolar 48.3814
Euro 56.1226
Sterlin 65.0538
Ankara 28°C

"Diziler Sayesinde, Evlenip Boşanmak Bile Moda Oldu"

"Diziler Sayesinde, Evlenip Boşanmak Bile Moda Oldu"
Elbistan Devlet Hastanesi'nde görevli Psikolog Bağdat Kaynak, televizyon kanallarında yayınlanan dizi filmlerin aile hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Elbistan Devlet Hastanesi'nde görevli Psikolog Bağdat Kaynak, televizyon kanallarında yayınlanan dizi filmlerin aile hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kaynak, "Dizi oyuncularının televizyon ekranında ortaya koyduğu yaşam koşulları, insanların gündelik yaşamdan olan beklentilerini üst seviyelere yükseltiyor. Tabi bu durum gerçekleşmeyince insanlar bunalıma sürükleniyor. Evliliklerde ayrılıklar artıyor." dedi.

Dizilerde canlandırılan aile yaşantılarının insanlar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirten Kaynak, "Diziler insanların beklentilerini yükseltiyor. Evin hanımının arabası olacak. Çocuğun her şeyi olacak. Bunlar bizim kültürümüzde yok. Sosyoekonomik olarak toplumumuzdaki herkesin ulaşabileceği şeyler değil. Bu duruma ulaşamayan ailelerde mutsuzluk oluşuyor. Dizilerde erkekle bayan kavga edip ayrılabiliyor. Çiftler hayatlarında en ufak aksilik veya olumsuzluk olduğunda ayrılmayı düşünüyor. Bu insanların günlük hayatına da yansıyor. Ayrılmak bir ilişkinin sonu değil, süreci haline geliyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir