1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doçent Ali Murat Yel: Türk Baharı 2002’de Oldu
Doçent Ali Murat Yel: Türk Baharı 2002’de Oldu

Doçent Ali Murat Yel: Türk Baharı 2002’de Oldu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Gezi Parkı eylemlerini Arap Baharı içinde değerlendirmenin yanlışlığını vurguladı; “Türk baharı 2002’de oldu.

A+A-

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Gezi Parkı eylemlerini Arap Baharı içinde değerlendirmenin yanlışlığını vurguladı; “Türk baharı 2002’de oldu.” dedi.

Ali Murat Yel, ‘İslam Demokrasi ve Türkiye’ konulu konferansta Portland State Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Buluşmada Gezi Parkı olaylarına değinen Yel, eylemlerin ağaçlar ile ilgili meşru bir protestodan kaynaklandığını ifade etti. Yel, polisin ilk etapta uyguladığı orantısız şiddetin olayların bir çığ gibi büyümesine neden olduğunu aktardı. Eylemin bir şiddet sarmalı içine girmesinin olayların mahiyetini değiştirdiği yorumunda bulundu.

Doç. Dr. Ali Murat Yel, “Gezi Parkı eylemlerinin Tayyip Erdoğan’ın bir diktatör gibi yansıtılmasına sebebiyet verdiğini de dile getirdi. Eylemlerin büyük ilgi gördüğünü ancak militarist bir havaya büründürdüğünü anlatan Yel, barışçıl ve özgürlük talep eden grupların seslerinin müsamahasız kalabalıkların arasında boğulduğuna işaret etti. Slogan ve duvar yazılarında ise protestonun çıkışına uymayacak şekilde seksist bir söylemin hâkim hale geldiğini savundu.

Gezi Parkı eylemlerini Arap Baharı içinde değerlendirmenin yanlış olduğundan söz eden Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yel, Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti’nin Türkiye’de özgürlükler adına büyük atılımlar yaptığını belirtip, “Türk Baharı 2002’de oldu.” ifadesini kullandı. Askerlerin iktidara yönelik baskısını ortadan kaldıran, 30 senelik Kürt sorununu aşma yolunda en kayda değer girişimi hayata geçiren ve Cumhuriyet tarihince merkezden uzak tutulan kalabalıkların duygu ve fikirlerini iktidara taşıyan AK Parti’nin son 10 senede adım adım gelişen bir devrim yaptığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.