22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

"Doğa İnsanlardan İntikamını Alıyor!"

"Doğa İnsanlardan İntikamını Alıyor!"
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Türkiye'nin çevre konusunda hiç iyi durumda olmadığını söyledi.

Kural, doğanın insanlar tarafından katledildiğini, son yaşanan sel olaylarında doğanın insanlardan intikamını aldığını ifade etti.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ilgın Linyitleri İşletmesi'nce Prof. Dr. Orhan Kural'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Yaşanabilir bir çevre için el ele' konulu bir seminer düzenlendi.

Ilgın Linyitleri İşletmesi Müdürü Ercan Gebeş, Çavuşçugöl Belediye Başkanı Sami Çallı, Ilgın Belediyesi Fen İşleri Müdürü Faruk Ada ve işletme çalışanlarının katıldığı seminerde, çevre bilinci ve sigaranın zararları anlatıldı.

Prof. Kural, çevrenin insanlar ve hayvanlar için ne kadar önemli olduğunu fakat yapılan yanlış uygulamalar sonucu katledildiğini kaydetti.

Kural, "Elimde gördüğünüz 1 adet pil acaba ne kadar suyu kirletiyor biliyor musunuz? Bir adet pil tam 1 ton suyu kirletmeye yetiyor. Bizler acizlik edip bu pilleri biriktirmiyor ve doğaya bilinçsizce atıyoruz. Sizlerden söz vermenizi istiyorum, bundan sonra pillerimizi biriktirelim ve imha merkezlerine gönderelim." dedi.

İnsanoğlunun fazla para kazanmak için yaptığı işlerden dolayı doğal dengenin bozulduğunu dile getiren Pof. Kural, "Daha birkaç gün önce Tekirdağ ve İstanbul'da sel felaketleri yaşandı. Neden evleri su bastı? Çünkü derelere bilinçsizce binalar dikildi, her yer beton yığını haline getirildi. Kendi elimizle sonumuzu hazırlıyoruz." diye konuştu. Dünyada yılda 100 bin balığın sadece naylon yediği için öldüğüne dikkat çeken Kural, çevre bilincinin küçük yaştan itibaren insanlara kazandırılması gerektiğinin üzerinde durdu.

Kural, şunları söyledi: "Kimse malıyla veya mülküyle geride bir şeyler bırakmayacak. İnsan dünyada yaptığı güzel işlerle anılır. Günümüzde israf yapılarak içilen sigaralar veya çok büyük paralar verilerek alınan kürkler, çantalar, ayakkabılar yerine, dünyada açlıktan ölen insanların karınları doyurulabilir. Ben dünyada bu kadar insan açlıktan ölürken başıboş bir şekilde harcanan bu paralara karşıyım."

Konferansın ardından dinleyicilere dağıttığı kitapları imzalayan Prof. Dr. Orhan Kural, sigarayı bırakmaları için dinleyicilerden söz aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir