16 Aralık 2025
Altın 5912.372
BIST 11348.83
Dolar 42.6954
Euro 50.2547
Sterlin 57.3376
Ankara 4°C

Doğan'a ABD Desteği!

Doğan'a ABD Desteği!
Dünyanın en etkili gazetelerinden The New York Times, Doğan Yayın Holding'e verilen rekor vergi cezasını bakın nasıl yorumladı.
Gazete, "Hükümetin çizgisini izlemeyen gazetecileri susturmanın pek çok yolu vardır" diyerek şu saptamayı: "Türkiye'den özgür sesleri susturmanın tüyler ürperten başka bir örneği geldi. 2.5 milyar dolarlık (3.7 milyar TL) vergi cezasının, büyük bir medya şirketinin faaliyet dışı kalmasını sağlamak amacıyla tasarlandığı görünüyor."

Eleştiriden çekinmedi

New York Times, Doğan Yayın'ın, gazeteleri ve CNN Türk dahil, televizyon kanallarını içeren saygın bir grup olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Doğan Grubu gazetecileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin beğenmediği haberlerden çekinmedi. Doğan Yayın Holding'in sahibi Aydın Doğan, Erdoğan'ı en fazla eleştirenler arasında. Bu, Erdoğan hükümetinin, Doğan Grubu'na, tüm şirketin değerine adeta eşit olan bir ceza vermesini daha da kuşkulu hale getiriyor."

İlerlemeyi baltalar

İdam cezasını kaldırarak, yasaları Avrupa standartlarına yakınlaştırarak Türkiye'nin son 10 yılda önemli adımlar attığını vurgulayan New York Times gazetesi, "Bu tür adımlar ise bu ilerlemeyi baltalıyor" yorumunu yaptı. Gazete, Türkiye'nin aday olduğu Avrupa Birliği yetkililerinin, hemen bu konudaki kaygılarını dile getirdiklerini belirtirken Avrupa Komisyonu sözcüsünün şu sözlerini aktardı: "Bu durumda olduğu gibi verilen büyük ceza bütün medya grubunun varlığını tehdit ediyorsa, basın özgürlüğü tehlikede demektir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir