17 Aralık 2025
Altın 5933.726
BIST 11257.39
Dolar 42.7154
Euro 50.0787
Sterlin 56.9748
Ankara 7°C

Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği Önüne Siyah Çelenk Bıraktı
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi, Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan’da işlenen insan hakları ihlallerini, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şubesi, Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan’da işlenen insan hakları ihlallerini, bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti. Çin yönetimini kınayan dernek üyeleri, elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı.

        Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen protesto gösterisi nedeniyle emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. ‘Çin insanlık şuçu işliyor’, ‘İnsanlara özgürlük, millete istiklal’ dövizleri taşıyan grup, ‘Hükümet uyuma kardeşine sahip çık’ sloganları atarak, büyükelçilik binası önüne geldi. Polis ekipleri, grubun önünü elçiliğin bulunduğu sokağın girişinde kesti.

        Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, Dünya İnsan Hakları Günü olmasına karşın, Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insan hakları ihlalinin devam ettiğini belirtti.

        Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerini sıralayan Efendigil, “Doğu Türkistan’da 5 Temmuz 2009 yılında meydana gelen Urumçi Katliamı'nda Türkiye’den siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları basın açıklaması ve protesto gösterileri ile olayı kınamış olsalar da bunun devamı gelmemiştir. Bugün Doğu Türkistan’da Çin istediğini yapmaktadır. Çin, zorla işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’da akıttığı kanların hesabını mutlaka bir gün ödeyecektir.” dedi.

        Açıklamanın ardından Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakan grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN

Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı

Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı

Doğu Türkistanlılar, Çin Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir