21 Ağustos 2026
Altın 7036.12
BIST 14396.54
Dolar 48.0569
Euro 56.2521
Sterlin 65.6435
Ankara 19°C

Doğubayazıtlı İşadamından Memleketine Vefa

Doğubayazıtlı İşadamından Memleketine Vefa
İstanbul'da yaşayan Doğubayazıtlı hayırsever işadamı Baran Çoktin, memleketine ilköğretim okulu yaptırıyor.

İşadamı Baran Çoktin, Doğubayazıt Cumhuriyet İlköğretim Okulu eğitime elverişsiz olduğu için okulu yıktırarak yerine 16 derslikli ilköğretim okulu yaptırıyor. Hasan Çoktin Cumhuriyet İlköğretim Okulu adı verilen ve 2 ay içerisinde tamamlanması planlanan okulun temel atma töreninde konuşan Kaymakam Metin Maytalman, insana yapılan yatırımların en hayırlı yatırımlar olduğunu söyledi. Doğubayazıt'ın eğitim alanında çok eksiklikleri olduğunu ifade eden Kaymakam Maytalman, "Devlet-Millet hep birlikte bu eksiklerimizi tamamlayacağız." dedi.

İşadamı Baran Çoktin ise, doğduğu ilçeye rahmetli dedesi Hasan Çoktin adına bir okul yaptırmanın içerisinde bir ukde olduğunu ifade ederek, "Bugün ise burada 16 derslikli okulumuzun temelini atıyoruz. Bu yatırımı bana nasip ettiği için Allah'a çok şükürler olsun. Doğduğum ilçeye ilk yatırımım, bundan sonra da devamı gelecek." şeklinde konuştu.

Bu arada işadamı Baran Çoktin'in amcası Mehmet Çoktin de 2006 yılında Doğubayazıt'a bağlı Çiftlik köyünün okulunu yaptırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir